Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Londýn je na nohách. Arsenal a Chelsea hrajú o nádej

Tvrdá odplata alebo opätovná lekcia pre favorita? Pred dvoma týždňami mali futbalisti Arsenalu Londýn nôž na krku. Ak by v 3. kole skupinovej fázy Ligy majstrov nezdolali na vlastnom ihrisku Bayern Mníchov, postupový cieľ by sa im na míle vzdialil.

04.11.2015 14:00
Mesut Özil Foto: ,
Mesut Özil.
debata

Náročnú úlohu však zvládli. Nad nemeckým šampiónom zvíťazili 2:0 a udržali sa v hre o osemfinále. Priblížiť (ale aj vzdialiť od neho) sa k nemu môžu už dnes večer. Tentokrát sa však predstavia v pevnosti zvanej Allianz Arena.

„Vieme, čo musíme urobiť, aby sme boli úspešní. Po prvé: musíme veriť vo vlastné schopnosti. Po druhé: musíme byť disciplinovaní ako v prvom zápase,“ upozorňuje pred úvodným hvizdom na klubovej stránke nemecký stredopoliar Mesut Özil.

So spoluhráčmi má výbornú fazónu. Najmä v Premier League. Arsenal nazbieral v jedenástich kolách rovnaký počet bodov (25) ako líder z Manchestru City. Od 1. miesta ho delí len horšie skóre. Vďačí za to najmä výbornej sérii, v domácej súťaži vyhral päť posledných zápasov. Cez víkend si hravo poradil so Swansea na jeho trávniku 3:0. „Bayern je však súperom z kategórie najnáročnejších. Do zápasu dáme všetky sily, je otázne, či to bude napokon stačiť,“ hovorí Özil.

V prípade, ak by zverenci Arséna Wengera odchádzali z Allianz Areny bez bodu, bude ich nesmierne zaujímať výsledok zápasu medzi Olympiakosom Pireus a Dynamom Záhreb. Grécky tím by mohol v prípade víťazstva odskočiť Arsenalu na rozdiel šiestich bodov. Presne toľko ich zostane do konca skupinovej fázy ešte v hre a tak by si výrazne pootvoril dvere do vyraďovacej časti súťaže.

V nej môže chýbať aj ďalší anglický gigant – londýnska Chelsea. Mužstvo Josého Mourinha hrá dnes kľúčový zápas o postup, v ktorom privíta Dynamo Kyjev. Ukrajinský zástupca má pred trápiacim sa majstrom jednobodový náskok (lídrom G-skupiny je Porto) a tak by bol po záverečnom hvizde akiste spokojný aj s remízou. Naopak, nerozhodný výsledok by bol pre domácich po chabých výsledkoch v Premier League ďalšou katastrofou.

„Nič iné ako víťazstvo neprichádza do úvahy. To jediné v tejto chvíli potrebujeme,“ uviedol na včerajšej tlačovej besede Mourinho.

Dnešný program (20.45)
E-skupina: FC Barcelona – BATE Borisov (priamy prenos na Digi Sport 4), AS Rím – Leverkusen (Digi Sport 5), F-skupina: Bayern Mníchov – Arsenal (Jednotka), Olympiakos Pireus – Dynamo Záhreb, G-skupina: Chelsea – Dynamo Kyjev (Digi Sport 3), Maccabi Tel Aviv – FC Porto, H-skupina: Gent – Valencia, Lyon – Petrohrad.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mesut Özil #Arsenal Londýn #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...