Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápenie v lige, triumfy v Európe. Stále rastieme, tvrdí tréner Juventusu

Taliansky futbalový majster Juventus Turín síce v tamojšej najvyššej súťaži Serie A zatiaľ nedosahuje očakávané výsledky, Ligou majstrov však kráča bez zaváhania.

01.10.2015 08:59
debata
zväčšiť Futbalisti Juventusu Turín oslavujú víťazstvo... Foto: SITA/AP, Massimo Pinca
Juventus Turín, FC Sevilla, Futbalisti Juventusu Turín oslavujú víťazstvo nad FC Sevilla.

Zverenci trénera Massimiliana Allegriho triumfovali aj v druhom dueli D-skupiny, keď si v stredu na vlastnom trávniku poradili s FC Sevilla (2:0).

Spokojný kouč Turínčanov po stretnutí priznal, že jeho tím pomaličky naberá na sile. „Hrali sme dobre defenzívne aj technicky. Naše mužstvo stále rastie, musíme pochopiť, ako zvládať kľúčové okamihy zápasov. Prvých 25 minút v prvom polčase sme hrali s veľkým nasadením, ale neskórovali sme. Po zmene strán sme sa zamerali na držanie lopty, snažili sme sa hrať chytro. Pre mužstvo to bolo dobré zistenie, ako má hrať na najvyššej úrovni,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová Allegriho, ktorý doprial debut v drese „starej dámy“ letnej posile z Realu Madrid Samimu Khedirovi.

Iný hráč s madridskou minulosťou Álvaro Morata je momentálne v Lige majstrov na nezastavenie. Proti Seville otvoril skóre presnou hlavičkou v 41. min, pričom zaznamenal gól v piatom zápase európskeho pohára číslo jeden za sebou. Konečné skóre spečatil v 87. min po dlhom nájazde od polovice ihriska striedajúci Simone Zaza.

„Som šťastný, že som strelil gól, ale najdôležitejšie je naše víťazstvo. Nehrám s Paulom Dybalom dlho, ale máme vynikajúci vzťah a aj naše rodiny a spoloční priatelia trávia spolu veľa času. Dnes sme ukázali niekoľko dobrých akcií, musíme pokračovať v tom, čo robíme dobre, a hľadať medzery v súperovej hre,“ povedal podľa tribalfootball.com 22-ročný španielsky reprezentant Morata, ktorý skóroval v oboch semifinálových dueloch minulého ročníka proti Realu Madrid, v berlínskom finále proti FC Barcelona aj v prvom dueli skupinovej fázy 2015/2016 na pôde Manchestru City.

Tréner víťaza ostatného ročníka Európskej ligy zo Sevilly Unai Emery priznal, že Juventus zvíťazil zaslúžene. „Je to spravodlivý výsledok. Nebránili sme príliš dobre a aj v ofenzíve vieme zahrať lepšie. Zlepšíme sa však iba vďaka tvrdej práci. Verím, že to dokážeme. Musíme sa pozerať dopredu. Stále sú pred nami štyri zápasy, sme optimisti. Juventus bol v obrane extrémne silný, nevedeli sme preraziť jeho val. Taliani sú v bránení majstri, vedeli sme, že to bude pre nás náročné,“ skonštatoval po zápase kormidelník Andalúzanov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #FC Sevilla #Massimiliano Allegri
Načítavajú sa športové výsledky...