Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lewandowski udivuje svet. Manželku nudí

Je nenásytný. Nikdy nemá dosť. Góly sú pre neho drogou. "Je jedno, koľko ich nastrieľam. Vždy budem chcieť viac," vraví najsledovanejší futbalový útočník posledných dní. Zatienil Cristiana Ronalda i Lionela Messiho.

30.09.2015 07:19 , aktualizované: 10:44
Robert Lewandowski, Douglas Costa, Foto: ,
Robert Lewandowski oslavuje jeden zo svojich troch gólov do siete Dynama Záhreb so spoluhráčom z Bayernu Douglasom Costom.
debata

Kto ním je? Robert Lewandowski. Po expresne rýchlych piatich góloch do siete Wolfsburgu (za 8 minút a 59 sekúnd) a dvoch presných zásahoch v súboji s Mainzom, zažiaril poľský kanonier aj v zápase s Dynamom Záhreb. Chorvátskeho šampióna zostrelil v Lige majstrov hetrikom a zariadil pohodlné víťazstvo Bayernu Mníchov 5:0.

V priebehu týždňa zaznamenal 27-ročný hráč desať gólov. „Vôbec sa nemusíte uštipnúť. Je to pravda, Robert má za sebou neuveriteľný týždeň,“ vravel po záverečnom hvizde domáci kapitán Philipp Lahm. „Ak sa niekto sústredí na zápas od začiatku a premieňa svoje šance, potom to takto vyzerá,“ dodal bývalý nemecký reprezentant.

Lewandowski je v obdivuhodnej forme. V tejto sezóne nastúpil v drese nemeckého majstra na osem zápasov, súperom v nich nastrieľal štrnásť gólov. Je najlepším zakončovateľom v Bundeslige i Lige majstrov (spolu s Cristianom Ronaldom, ktorý nastúpil v Malmö na zápas druhého kola včera a skončil sa po uzávierke vydania).

Vedie aj tabuľku kanonierov v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2016 a ťahá Poliakov na záverečný turnaj do Francúzska.

„Som šťastný, že sa mi strelecky darí. Nechcem sa však uspokojiť. Potrebujem zostať koncentrovaný a pomôcť mužstvu k ďalším víťazstvám. Už teraz myslím na víkendový zápas v lige,“ uviedla bývalá hviezda Borussie Dortmund s plnou vážnosťou v rozhovore pre uefa.com.

Pre manželku Annu nie sú jeho skvelé výkony veľkým prekvapením. „Miláčik, začínaš ma už trochu nudiť. Haha, ale nie, len žartujem. Milujem ťa,“ napísala na Instagrame a pridala vysmiatu fotografiu zo štadióna.

Lewandowski je pre Bayern jednou z najlepších posíl v klubovej histórii – vzhľadom na pomer „investovaných“ financií a kvality. Pred dvomi rokmi ponúkali Mníchovčania konkurentovi z Dortmundu za obávaného strelca 25 miliónov eur. Borussia ich návrh bez mihnutia oka zmietla zo stola. A urobila zlé rozhodnutie. Lewandowski sa v zime 2014 dohodol s Bayernom na päťročnom kontrakte a kedže v lete mu vypršala zmluva v Dortmunde, putoval do nového dresu zadarmo.

„Z tohto prestupu máme obrovskú radosť. Robert je jedným z najlepších útočníkov planéty,“ tešil sa vtedy Karl-Heinz Rummenige, šéf Bayernu.

Jeho slová napĺňa varšavský rodák v týchto dňoch do bodky. A jeho cena neustále stúpa. Podľa špecializovaného portálu transfermarkt.de majú Lewandowskeho služby hodnotu už 50 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Robert Lewandowski
Načítavajú sa športové výsledky...