Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spomienka na neúspech. Enrique sa vracia do Ríma

Bola to jeho prvá vážna trénerská výzva. Keď v júni 2011 podpísal Luis Enrique dvojročný kontrakt s rímskym AS, sľubovali si v slávnom klube od nového ambiciózneho kouča veľa. Ich očakávania však nenaplnil. Ani zďaleka.

16.09.2015 09:00
Luis Enrique Foto: ,
Luis Enrique.
debata

Rimania vstúpili do ligovej sezóny prehrou, v dvojzápase Európskej ligy prekvapujúco nestačili na Slovan Bratislava. V Serii A napokon obsadili až siedmu priečku a v ďalšej sezóne v pohárovej Európe chýbali. Enrique sa musel po roku porúčať.

„V istom bode ho táto práca začala unavovať a cítil, že s tým musí skončiť. V budúcej sezóne už nebude naše mužstvo trénovať,“ vyhlásil vtedy Franco Baldini, generálny riaditeľ klubu.

Bývalý španielsky reprezentant strávil ďalšiu sezónu bez futbalu – a v stredu sa do talianskej metropoly vráti. V pozícii súpera. Na Olympijský štadión privedie Barcelonu, ktorá začína púť za obhajobou trofeje v prestížnej Lige majstrov.

„Napriek neúspechu spomínam na obdobie, ktoré som strávil v AS, v dobrom. Chcel som s tímom dosiahnuť viac, no i tak mi ten rok dal nesmierne veľa a urobil zo mňa lepšieho trénera,“ hovorí rodák z Gijonu, ktorý sedí na barcelonskej lavičke od mája lanského roku.

Svoje mužstvo, za ktoré by mal odohrať jubilejný stý zápas Lionel Messi, privedie do Ríma v pozícii favorita. Barcelona patrí opäť k hlavným ašpirantom na celkvé prvenstvo. V úvode sezóny je v dobrej forme, v troch kolách ani raz nezaváhala, cez víkend sa dobre naladila víťazstvom v šlágri s Atléticom Madrid. Jedného z konkurentov v boji o titul zdolala na jeho pôde 2:1.

Rimania vyhrali dosiaľ v poslednom kole talianskej ligy na ihrisku nováčika z Frosinone (2:0), svoju silu ukázali aj v predošlom súboji s Juventusom Turín. Obhajcu titulu zdolali 2:1. „Hráme výborne. Teraz sa však musíme sústrediť len na Barcelonu. Verím, že s podporou fanúšikov môžeme dosiahnuť čosi veľké,“ tvrdí nemecký stopér Antonio Rüdiger.

Konkurenciou AS a Barcelony v boji o dve postupové miestenky sú Leverkusen s Borisovom. Najmä nemecký zástupca by mohol jednému z favoritov skomplikovať cestu do osemfinále.

Stredajší program (20.45)
E-skupina: Leverkusen – Borisov, AS Rím – FC Barcelona (priamy prenos na Jednotke), F-skupina: Dynamo Záhreb – Arsenal Londýn, Olympiakos Pireus – Bayern Mníchov, G-skupina: Chelsea Londýn – Maccabi Tel Aviv, Dynamo Kyjev – Porto, H-skupina: Gent – Lyon, Valencia – Petrohrad.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Luis Enrique #FC Bacelona
Načítavajú sa športové výsledky...