Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rapid Viedeň s Novotom čaká v play-off Šachtar Doneck

Rakúsky futbalový klub Rapid Viedeň v kádri aj so slovenským reprezentačným brankárom Jánom Novotom sa v play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016 stretne s ukrajinským Šachtarom Doneck, kde zastáva funkciu šéfa medzinárodného oddelenia iný Slovák Ľuboš Micheľ.

07.08.2015 13:20
Rapid Viedeň, futbal, radosť Foto: ,
Futbalisti Rapidu Viedeň.
debata

Rapid pri piatkovom poludňajšom žrebe v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone figuroval ako nenasadený v nemajstrovskej vet­ve.

Pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu týchto dvoch súperov, Viedenčania však už majú dve skúsenosti s ukrajinskou opozíciou v pohárovej Európe: v základnej K-skupine EL 2012/2013 narazili na Metalist Charkov (vonku prehra 0:2, doma víťazstvo 1:0), v sezóne 2013/2014 na Dynamo Kyjev (doma remíza 2:2, vonku prehra 1:3). „Je to veľká výzva, pretože Šachtar je silný a má veľmi dobrých hráčov,“ citoval trénera Rapidu Zorana Barišiča web uefa.com. „Bude to ťažké. Vo vlastnom prostredí si musíme vybudovať základ, aby sme mali šancu. Naše družstvo je schopné všetkého,“ doplnil športový riaditeľ „zeleno-bielych“ Andreas Müller.

V osudí bola dvadsiatka klubov, ktoré sa do tejto eliminačnej časti dostali buď priamo na základe umiestnenia v domácej dlhodobej súťaži, alebo ako víťazi tretieho predkola. Play-off je rozdelené na majstrovskú cestu a ligovú cestu, pätorka tímov s najvyšším koeficientom v oboch vetvách bola nasadená.

Zaujímavejšie dvojice ponúkne nemajstrovská cesta: rímske Lazio si zmeria sily s nemeckým Bayerom Leverkusen, anglický Manchester United bude favoritom proti belgickému FC Bruggy, otvorený bude dvojzápas medzi španielskou Valenciou a Monakom. Premožiteľ pražskej Sparty v treťom predkole, ruský CSKA Moskva, bude hrať proti lisabonskému Sportingu.

Prvé stretnutia sú na programe 18. a 19. augusta, odvety sa uskutočnia 25. a 26. 8. Neúspešné mužstvá v play-off LM poputujú do skupinovej fázy Európskej ligy.

Dvojice play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov:

MAJSTROVSKÁ VETVA:
FK Astana (Kaz.) – Apoel Nikózia (Cyp.)
Skënderbeu Korce (Alb.) – Dinamo Záhreb (Chor.)
Celtic Glasgow (Škót.) – Malmö FF (Švéd.)
FC Bazilej (Švaj.) – Maccabi Tel-Aviv (Izr.)
BATE Borisov (Biel.) – Partizan Belehrad (Srb.) NEMAJSTROVSKÁ VETVA:
Lazio Rím (Tal.) – Bayer Leverkusen (Nem.)
Manchester United (Angl.) – FC Bruggy (Belg.)
Sporting Lisabon (Portug.) – CSKA Moskva (Rus.)
Rapid Viedeň (Rak., Ján Novota) – Šachtar Doneck (Ukr.)
Valencia CF (Šp.) – AS Monako (Fr.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Šachtar Doneck #Ján Novota #Rapid Viedeň #play-off 2015/2016