Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real v piatom semifinále LM v rade. Ancelotti: Chicharito si gól zaslúžil

Hráči Realu Madrid postúpili do semifinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015. Rozhodol o tom stredajší odvetný zápas štvrťfinále proti mestskému rivalovi Atléticu Madrid, v ktorom "biely balet" triumfoval 1:0.

23.04.2015 08:40
debata
zväčšiť Strelec jediného gólu Javier Hernández... Foto: SITA/AP, Andres Kudacki
Carlos Ancelotti, Javier Hernández Chicharito Strelec jediného gólu Javier Hernández prezývaný Chicharito s trénerom Realu Madrid Carlom Ancelottim.

Minulotýždňový prvý zápas na Štadióne Vicenteho Calderóna sa skončil bezgólovou remízou. Obhajcu trofeje, ktorý postúpil medzi najlepšie kvarteto piaty rok po sebe, „vykúpil“ v 88. min gólom mexický útočník Javier Hernández.

Real Madrid v tejto sezóne v predošlých siedmich vzájomných stretnutiach nedokázal zvíťaziť nad „Los Colchoneros“. Až štyrikrát ťahal za kratší koniec, naposledy začiatkom februára v rámci Primera División na Štadióne Vicenteho Calderóna (0:4). Počas minulotýždňového duelu (0:0) „biely balet“ u súpera dominoval, ale všetky jeho príležitosti zneškodnila domáca obrana Atlética na čele s vynikajúcim 22-ročným slovinským brankárom Janom Oblakom.

Rovnaký obraz hry ponúkla aj odveta. Real sa snažil niečo vymyslieť na defenzívne ladeného súpera, ktorý sa dopredu príliš nehrnul, ale pokusy o prekonanie obranného bloku „Rojiblancos“ nemali úspech až do záverečnej fázy stretnutia. Tlak domácich vygradoval po vylúčení hosťujúceho Ardu Turana v 76. min, ktorý nerozvážnym zákrokom na Sergia Ramosa po druhej žltej karte oslabil svoje mužstvo. Útočník Javier Hernández prezývaný Chicharito ešte v 80. min nevyužil možnosť rozhodnúť, v 88. min však najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo zakombinoval s Jamesom Rodríguezom a ponúkol Mexičanovi úlohu hrdinu večera.

Zostrih zápasu Real Madrid - Atlético Madrid

„Zaslúžili sme si zvíťaziť. Tento triumf bol dielom celého kolektívu. Bojovali sme tvrdo po celej ploche ihriska. Prihrávka Cristiana Ronalda bola úžasná. Každý gól, ktorý som strelil počas mojej kariéry, mi dodáva sebadôveru,“ vyhlásil podľa oficiálnej stránky Realu Madrid Javier Hernández. „Javier nemôže zlyhať. V prípade, že súhra stredu poľa funguje, jeho šanca vždy príde a on ju premení,“ cituje portál goal.com slová Chicharitovho krajana Huga Sáncheza, ktorý na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia žiaril vo farbách klubu zo Štadióna Santiaga Bernabéua.

„Chcel som, aby sme mali priebeh zápasu pod kontrolou, vyhli sa nebezpečným protiútokom a udržali koncentráciu pri štandardných situáciách súpera. Darilo sa nám to veľmi dobre. Chicharito podal kvalitný výkon, mal náročnú sezónu a tento gól si zaslúžil. Dostal som nápad, že zaradím Sergia Ramosa do stredovej formácie, aby sme pri priamych kopoch využili jeho prednosti. Svojej úlohy sa zhostil nadmieru dobre a veľa obetoval pre tím,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Realu Carla Ancelottiho, ktorý pre zranenia nemal k dispozícii tradičné opory Karima Benzemu, Garetha Bala, Luku Modriča a potrestaného Marcela.

„Bol to kľúčový zápas sezóny. Atlético je proti nám vždy silné, ale prvý zápas u súpera nám dodal vieru, že ho môžeme ‚držať na uzde‘. Náš sen zahrať si v ďalšom finále stále žije. Urobíme všetko pre to, aby sme triumfovali. Rešpektujeme ostatných semifinalistov, všetci si zaslúžia účasť medzi najlepšou štvoricou. Uvidíme, čo sa udeje na žrebe. Máme teraz trochu času, aby sa zranení hráči zotavili,“ doplnil niekdajší kouč AC Miláno, FC Chelsea či Paríža St. Germain.

Tréner Atlética Diego Simeone bol napriek prehre a vyradeniu hrdý na svojich zverencov. „Odchádzame so vztýčenými hlavami. V Lige majstrov sme sa prezentovali naozaj dobre napriek tomu, že je to ťažká súťaž. Som pyšný na mojich hráčov. Real dobre držal loptu, my sme zase spoľahlivo vykrývali priestor. Boli sme presne tam, kde bolo treba. V strede poľa držal našu vlajku Koke. Gratulujem Realu, pretože hral veľmi dobre a strelil krásny gól,“ vyhlásil 44-ročný rodák z argentínskeho Buenos Aires.

Atléticu sa síce v doterajšom priebehu sezóny proti Realu darilo, na európskej scéne však opäť neprekonalo slávnejšieho mestského soka. Okrem pamätného minulosezónneho finále LM v Lisabone, v ktorom futbalisti „kráľovského klubu“ získali svoj jubilejný desiaty triumf v Lige majstrov (4:1 po predĺžení), uspel Real aj v semifinále Európskeho pohára 1958/59.

Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 24. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny, v tomto prípade Španielska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #Javier Hernández