Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pre oslabený Real sú mestské derby zakliate

Sídlia v tom istom meste. Ich štadióny nie sú od seba vzdialené ani desať kilometrov. V priebehu posledného roka odohrali množstvo zápasov. Poznajú sa dokonale. Nemajú sa čím prekvapiť.

22.04.2015 12:00
Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Koke, Atlético... Foto: ,
Koke sa snaží zastaviť Cristiana Ronalda.
debata

Medzi futbalistami Realu Madrid a Atlética panuje výnimočná rivalita. Podporená dlhoročnou tradíciou, ale i osudom, ktorý oboch konkurentov v ostatných mesiacoch priviedol na jeden trávnik hneď osemkrát.

Jednoznačne úspešnejší je menej slávny madridský klub, ktorý prehral len raz, no v tom najdôležitejšom okamihu – v lanskom finále Ligy majstrov (1:4 po predĺžení). V ďalších siedmich dueloch sa zrodili štyri víťazstvá Atlética a tri remízy.

Po nerozhodnom výsledku sa rozišli obe mužstvá aj pred týždňom. V úvodnom štvrťfinále najlepšej klubovej súťaže sveta gól nepadol a tak je pred dnešnou odvetou všetko otvorené. Výhodu domáceho prostredia však bude mať tentokrát Real. „Základom pre úspech bude trpezlivosť a dokonalá koncentrácia počas celých deväťdesiatich minút. Nečaká nás jednoduchý zápas, no zaujíma nás len postup,“ vraví James Rodriguéz, letná posila Realu, ktorá strelila v doterajšom priebehu Ligy majstrov jediný gól.

O väčšinu presných zásahov sa postaralo útočné trio Cristiano Ronaldo – Karim Benzema – Gareth Bale. To sa však trénerovi Carlovi Ancelottimu pred veľkým derby rozpadlo. Francúza nepustí na trávnik poranené pravé koleno, Walesana zas ľavé lýtko. Okrem toho nemôže uznávaný taliansky expert počítať ani s Lukom Modričom. Hráča, ktorého označoval Ancelotti už niekoľkrát za jedného z kľúčových mužov hviezdnej zostavy, vyradilo z hry na viac ako mesiac pravé koleno.

„Musíme sa vyrovnať s viacerými absenciami. Je to pre nás veľká výzva. V Lige majstrov chceme zotrvať až do konca,“ tvrdí Ancelotti, ktorého zverenci bojujú ešte na dvoch frontoch. V lige zaostávajú za vedúcou Barcelonou len o dva body.

Naopak, pre Atlético je už úspešná obhajoba titulu len v rovine veľmi vzdialenej teórie. Sústrediť sa tak môže naplno na pôsobenie v pohárovej Európe. Ligu majstrov či Európsky pohár majstrov dosiaľ nikdy nevyhralo. Okrem vlaňajška si jeho fanúšikovia užili finálovú astmosféru už len v roku 1974, keď podľahli v opakovanom zápase Bayernu Mníchov vysoko 0:4. Naopak, Real je s desiatimi triumfami rekordérom súťaže.

„Víťazstvo nad Realom je pre nás zakaždým veľkou motiváciou. Musíme sa pripraviť predovšetkým na úvodny tlak a ustáť ho. Potom budú naše šance na postup vyššie,“ upozorňuje útočník Fernando Torres.

Odolá Atlético nenávidenému rivalovi opäť? Alebo mu Real pripraví v Lige majstrov aj po roku veľké sklamanie?

Dnešný program
Štvrťfinále, odvety: 20.45 AS Monaco – Juventus Turín (prvý zápas 0:1, priamy prenos na Prima Cool), Real Madrid – Atlético Madrid (0:0, Jednotka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid