Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Monačania sa hnevali na českého rozhodcu, hovoria o nespravodlivosti

Futbalisti AS Monaco sa po utorňajšej prehre 0:1 v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Juventusu Turín hnevali na rozhodcu Pavla Kráľovca za odpískanie penalty, po ktorej padol jediný gól duelu.

15.04.2015 11:22
Arturo Vidal Foto: ,
Arturo Vidal oslavuje gól do siete Monaca, vďaka ktorému Juventus vyhral 1:0.
debata

Hostia sa domnievali, že k faulu prišlo ešte pred pokutovým územím a výsledok podľa nich nespravodlivo určila chyba českého rozhodcu.

Sporná situácia nastala jedenásť minút po prestávke, kedy si domáci Álvaro Morata nabehol na dlhý pas a na hranici pokutového územia ho nedovolene zastavil Ricardo Carvalho. Královec mu udelil žltú kartu, nariadil penaltu a Arturo Vidal z nej rozhodol o výhre Juventusu.

Penalta Vidala po faule Carvalha

„Môžete tvrdiť, že to pokračovalo v pokutovom území a že to bol bez debaty faul. Ale keď sa na tú situáciu pozriete, je vidieť, že to bolo mimo šestnástky. Rozhodca odpískal penaltu, ktorá nebola, ale na rozhodnutie má len pár sekúnd,“ povedal obranca Monaca Andrea Raggi.

Tréner Leonardo Jardim bol ku Kráľovcovi ešte kritickejší. „Je to obrovská nespravodlivosť. Som presvedčený o tom, že výsledok určilo nesprávne rozhodnutie rozhodcov. Mám rád spravodlivosť, pravidlá a predpisy by mali byť v športe aj v živote rovnaké pre všetkých,“ hneval sa Jardim.

„Som z toho sklamaný, výsledok neodráža to, čo sa dialo na ihrisku. Len dúfam, že to nebude mať vplyv na konečný výsledok dvojzápasu,“ dodal portugalský tréner.

Kouč Juventusu Massimiliano Allegri sa k penalte nechcel príliš vyjadrovať. „Nevidel som to, takže by som nechcel súdiť. Vyzeralo to, že (Carvalho) bol posledným hráčom. Ale či to bolo vo vnútri šestnástky alebo vonku, to neviem,“ konštatoval Allegri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #AS Monaco