Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nad bitkou o Madrid visí tieň odplaty

Do konca najdôležitejšieho zápasu sezóny zostávali už len desiatky sekúnd. V hlavách sa im postupne vynárali myšlienky na trofej, po ktorej túži každý futbalista. Ruky mali na nej takmer prilepené. Stačil však okamih a veľký sen sa zmenil na desivú nočnú moru.

14.04.2015 12:00
Liga majstrov Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Pre futbalistov Atlética Madrid bola lanská sezóna rozprávková. V španielskej lige senzačne predčiliF oboch gigantov – Barcelonu i Real Madrid – a po takmer dvoch desaťročiach potešili fanúšikov titulom. Za veľkým prekvapením mierili aj v Lige majstrov. Po tom, ako si vo vyraďovacej fáze poradili s milánskym AC, Barcelonou i Chelsea Londýn, siahali aj na mimoriadne cenný skalp Realu.

V lisabonskom finále viedli nad mestským rivalom ešte aj v tretej minúte nadstaveného času. V tom však Ramos vyrovnal a v predĺžení dorazili zaskočeného outsidera postupne Bale, Marcelo a Ronaldo. Real zvíťazil 4:1. „Boli to skľučujúce pocity. Stačilo vydržať už len zopár sekúnd a trofej by bola naša,“ spomína si na krutú noc 24. mája 2014 tréner zdolaného finalistu Diego Simeone.

Jeho zverenci sa odvtedy stretli so slávnejším madridským klubom už šesťkrát. A ani raz neprehrali – 4:0 a 2:1 v lige, 2:2 a 2:0 v domácom pohári, 1:0 a 1:1 v Superpohári. „Napriek tomu máme s Realom ešte nejaké resty. Pokúsime sa mu vrátiť sklamanie z minulého roka,“ uviedol pred utorňajším úvodným štvrťfinále Ligy majstrov útočník Antoine Griezman.

Práve vďaka Francúzovi si v uplynulom ligovom kole odnieslo Atlético z ihriska Malagy aspoň bod (2:2). Griezman sa postaral o oba góly hostí. Real zabral naplno a po víťazstve 3:0 nad Eibarom stráca na lídra z Barcelony už len dva body. „Teraz nás čaká podstatne náročnejší súper. Napokon, jednoduché zápasy s Atléticom neexistujú. Veríme si však. Sme v dobrej forme, motivovaní a pre úspech urobíme všetko,“ povedal Carlo Ancelotti, tréner obhajcu trofeje.

Pre jeho mužstvo je veľkou výstrahou najmä posledné meranie síl, v ktorom Atlético predčilo svojho súpera zahanbujúco 4:0. Ancelottimu vtedy chýbala hneď štvorica opôr – Ramos, Pepe, Marcelo a Modrič. Momentálne je však Ancelottiho partia v plnej sile. Navyše, spoľahnúť sa opäť môže aj na výnimočné výkony Ronalda, ktorý nastrieľal v ostatných troch dueloch sedem gólov.

Portugalčan vedie streleckú tabuľku španielskej ligy, v Lige majstrov sa s ôsmimi zásahmi delí o druhú priečku s Lionelom Messim. Najlepší kanonier Atlética Mario Mandžukič sa presadil päťkrát. O prestížny duel však pre zranenie členka príde.

Utorňajší program (20.45)
Štvrťfinále, prvé zápasy: Atlético Madrid – Real Madrid (priamy prenos na Prima Cool), Juventus Turín – AS Monaco

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid