Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlaňajší finalista je pred odvetou v nevýhode. Mohlo to byť horšie, tvrdí tréner

Futbalisti nemeckého Bayeru Leverkusen uspeli v stredajšom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov, na domácej pôde zvíťazili nad hráčmi španielskeho Atlética Madrid najtesnejším výsledkom 1:0.

26.02.2015 10:57
Fernando Torres Foto: ,
Kanonier Fernando Torres ďakuje fanúšikom, ktorí prišli povzbudiť Atlético do Leverkusenu.
debata

O jediný gól zápasu sa na štadióne „farmaceutov“ postaral v 57. min Hakan Calhanoglu, ktorý tvrdou strelou pod brvno prekonal brankára Atlética Miguela Ángela Moyu. Hostia dohrávali stretnutie bez vylúčeného Tiaga Mendesa, ktorý inkasoval v 77. min od českého rozhodcu Královca druhú žltú a následne červenú kartu.

Tréner domáceho mužstva Roger Schmidt vyhlásil, že postup do štvrťfinále cez minuloročného finalistu by bol ako z rozprávky. „Sme veľmi spokojní. Atlético je náročný súper. Naše mužstvo však ukázalo od prvej minúty, že dokáže zvládnuť aj ťažké situácie a chce pevne uchopiť šancu kvalifikovať sa do štvrťfinále. Mali sme dobrý rytmus, boli sme agresívni, dobre sme bránili a vyvinuli sme na hráčov súpera tlak. Predviedli sme veľmi dobrý výkon, naše víťazstvo je zaslúžené. Na dnešný zápas sme sa veľmi tešili, Ligu majstrov berieme veľmi vážne. Bolo by to ako sen, keby sa nám podarilo postúpiť do štvrťfinále,“ cituje stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) pozápasové vyjadrenia trénera Leverkusenu.

Jediný gól zápasu strelil Hakan Calhanoglu

Kormidelník madridského klubu Diego Simeone zostáva napriek prehre pred odvetou pozitívne naladený. „Bol to zvláštny zápas. Ani jedno mužstvo si nevypracovalo veľa šancí. V druhom polčase sme sa pokúšali presadiť našimi osvedčenými zbraňami. Som pomerne spokojný, hoci sme prehrali, nakoľko už v prvom polčase som musel dvakrát nútene striedať. Mohlo to dopadnúť aj horšie. Leverkusen hrá podobne ako my. Mali sme problémy s ich nátlakovou hrou. Som si však istý, že v odvete predvedieme náš typický výkon,“ vyhlásil argentínsky kouč „Los Colchoneros“.

Pred odvetným duelom v Madride, ktorý sa uskutoční v utorok 17. marca, je Leverkusen vo výhode aj preto, že pred vlastnými fanúšikmi neinkasoval – ak na pôde Atlética skóruje aspoň raz, mužstvo kapitána Gabiho bude musieť prekonať obranu Bayeru najmenej trikrát.

Leverkusen a Atlético na seba narazili v skupinovej fáze Európskej ligy 2010/2011. Obidva duely sa skončili remízou 1:1. „Farmaceuti“ neuspeli vo vyraďovacej fáze niektorého z európskych pohárov so španielskym súperom od roku 1988. Vtedy triumfovali vo finále Pohára UEFA nad Espanyolom Barcelona. Atlético Madrid môže dosiahnuť historicky siedme štvrťfinále v pohárovej Európe.

debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #Bayer Leverkusen