Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Mourinho mal opäť štastnú ruku pri voľbe brankára. Courtois zachránil Chelsea

Tréner futbalistov Chelsea Londýn José Mourinho si môže gratulovať, ako dobre mu v poslednom čase vychádzajú rotácie medzi brankármi.

18.02.2015 11:54
Edinson Cavain, Thibaut Courtois Foto: ,
Hnev kanoniera Paríža St. Germain Edinsona Cavaniho po šanci, ktorú zlikvidoval brankár Chelsea Thibaut Courtois.
debata

Český reprezentant Petr Čech pomohol k výhre 1:0 v poslednom ligovom zápase s Evertonom, jednotka Thibaut Courtois zase hlavnou mierou prispel k nádejnej remíze 1:1 v utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríža St. Germain. Po zápase znela na belgického brankára chvála zo všetkých strán.

„Výsledok 1:1 odráža to, že jeden polčas bol náš a druhý Parížanov. Ale ak sa pozriete na počet šancí a výkony brankárov, treba byť úprimný a povedať, že PSG mal blízko k víťazstvu. Náš brankár predviedol dva-tri dôležité zákroky,“ povedal Mourinho.

„Myslím si, že bez ich brankára by sme tento zápas ľahko vyhrali. Courtois bol fantastický,“ podotkol domáci David Luiz, ktorý si po letnom odchode z Chelsea zahral proti bývalému klubu.

Mourinho pred sezónou určil ako jednotku dvadsaťdvaročného Belgičana Courtoisa, oboch brankárov sa však snaží striedať a šancu dáva aj o desať rokov staršiemu Čechovi. Česká reprezentačná jednotka zasiahla do trinástich súťažných zápasov v sezóne a takmer zakaždým londýnsky tím podržala.

„Keby sa futbal hral s deviatimi hráčmi v poli a dvomi brankármi, nedali by sme šancu nikomu. Obaja (naši brankári) sú fenomenálni,“ povedal Mourinho.

„Sú prvotriedni. Petr Čech predviedol v poslednom ligovom zápase proti Evertonu dva fantastické zákroky a dnes Courtois podal tiež skvelý výkon,“ doplnil kapitán John Terry.

Zákrok Curtoisa proti Cavanimu

Courtois sa v Paríži blysol v prvej polovici proti hlavičke Blaisa Matuidiho a v druhej polovici potom dvakrát výborne vychytal domáceho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča.

Zákrok Courtoisa pri šanci Ibrahimoviča

„Úžasné zákroky. V túto chvíľu nevieme, ktorý z našich brankárov je lepší. Obaja sú magickí. Je skvelé mať za sebou niekoho, kto robí v zápasoch takéto špeciálne zákroky,“ pochvaľoval si strelec gólu a obranca Chelsea Branislav Ivanovič. „Hlavne vďaka Courtoisovi si vezieme domov nádejný výsledok,“ doplnil srbský bek.

Tréner Parížanov Laurent Blanc si myslí, že ak chce jeho družina pomýšľať na postup, musí v odvete určovať tempo hry. „V druhom zápase musíme diktovať hru, brániť inteligentne a so záujmom,“ vyhlásil Blanc v pozápasovom rozhovore pre televíznu stanicu Canal Plus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Paríž St. Germain #José Mourinho #Thibaut Courtois #Chelsea FC