Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho mal opäť štastnú ruku pri voľbe brankára. Courtois zachránil Chelsea

Tréner futbalistov Chelsea Londýn José Mourinho si môže gratulovať, ako dobre mu v poslednom čase vychádzajú rotácie medzi brankármi.

18.02.2015 11:54
Edinson Cavain, Thibaut Courtois Foto: ,
Hnev kanoniera Paríža St. Germain Edinsona Cavaniho po šanci, ktorú zlikvidoval brankár Chelsea Thibaut Courtois.
debata

Český reprezentant Petr Čech pomohol k výhre 1:0 v poslednom ligovom zápase s Evertonom, jednotka Thibaut Courtois zase hlavnou mierou prispel k nádejnej remíze 1:1 v utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríža St. Germain. Po zápase znela na belgického brankára chvála zo všetkých strán.

„Výsledok 1:1 odráža to, že jeden polčas bol náš a druhý Parížanov. Ale ak sa pozriete na počet šancí a výkony brankárov, treba byť úprimný a povedať, že PSG mal blízko k víťazstvu. Náš brankár predviedol dva-tri dôležité zákroky,“ povedal Mourinho.

„Myslím si, že bez ich brankára by sme tento zápas ľahko vyhrali. Courtois bol fantastický,“ podotkol domáci David Luiz, ktorý si po letnom odchode z Chelsea zahral proti bývalému klubu.

Mourinho pred sezónou určil ako jednotku dvadsaťdvaročného Belgičana Courtoisa, oboch brankárov sa však snaží striedať a šancu dáva aj o desať rokov staršiemu Čechovi. Česká reprezentačná jednotka zasiahla do trinástich súťažných zápasov v sezóne a takmer zakaždým londýnsky tím podržala.

„Keby sa futbal hral s deviatimi hráčmi v poli a dvomi brankármi, nedali by sme šancu nikomu. Obaja (naši brankári) sú fenomenálni,“ povedal Mourinho.

„Sú prvotriedni. Petr Čech predviedol v poslednom ligovom zápase proti Evertonu dva fantastické zákroky a dnes Courtois podal tiež skvelý výkon,“ doplnil kapitán John Terry.

Zákrok Curtoisa proti Cavanimu

Courtois sa v Paríži blysol v prvej polovici proti hlavičke Blaisa Matuidiho a v druhej polovici potom dvakrát výborne vychytal domáceho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča.

Zákrok Courtoisa pri šanci Ibrahimoviča

„Úžasné zákroky. V túto chvíľu nevieme, ktorý z našich brankárov je lepší. Obaja sú magickí. Je skvelé mať za sebou niekoho, kto robí v zápasoch takéto špeciálne zákroky,“ pochvaľoval si strelec gólu a obranca Chelsea Branislav Ivanovič. „Hlavne vďaka Courtoisovi si vezieme domov nádejný výsledok,“ doplnil srbský bek.

Tréner Parížanov Laurent Blanc si myslí, že ak chce jeho družina pomýšľať na postup, musí v odvete určovať tempo hry. „V druhom zápase musíme diktovať hru, brániť inteligentne a so záujmom,“ vyhlásil Blanc v pozápasovom rozhovore pre televíznu stanicu Canal Plus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Paríž St. Germain #José Mourinho #Thibaut Courtois #Chelsea FC