Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern vystrelil na bránku Šachtaru iba raz, Guardiola sľubuje zmeny

Futbalisti Bayernu Mníchov v sobotu vďaka ôsmim gólom proti Hamburgu slávili najvyššie bundesligové víťazstvo od roku 1984, ale o tri dni neskôr v Lige majstrov nestrelili ani jeden.

18.02.2015 09:44
Pep Guardiola Foto: ,
Tréner Bayernu Pep Guardiola so svojimi zverencami počas zápasu proti Šachtaru Doneck.
debata (1)

Pred 35 000 divákmi na štadióne vo Ľvove sa Bavori v úvodnom osemfinálovom zápase rozišli so Šachtarom Doneck 0:0. Favorizovaní Mníchovčania za celé stretnutie iba raz vystrelili na bránku (mimo bránky štyri pokusy) a videli päť žltých a tiež jednu červenú kartu. Španielsky defenzívny stredopoliar Xabi Alonso nedohral svoj stý zápas v Lige majstrov a od 65. min sa Bayern bránil s desiatimi mužmi. Napriek tomu šéf lavičky hostí Pep Guardiola nesoptil na svojich hráčov.

„Bol to veľmi dobrý zápas. Ak by Thomas Müller a Arjen Robben premenili šance, zvíťazili by sme. Teraz musíme v domácom prostredí vyhrať, aby sme postúpili,“ povedal Guardiola na pozápasovej tlačovej konferencii. K obrannej hre svojho tímu dodal: „Nepustili sme domácich do vážnejších šancí. Boli sme schopní ustrážiť nebezpečných hráčov Alexa Teixeiru, Douglasa Costu či Taisona. Som s tým veľmi spokojný.“

Guardiola priznal, že pred odvetou musí s mužstvom urobiť potrebné zmeny, ktoré by viedli k úspechu. Španielsky kouč nemeckého majstra priznal, že hru Šachtaru dobre pozná ešte z barcelonských čias a že odvtedy sa veľmi nezmenila.

„Hráči sa zmenili, ale štýl im zostal. Teraz potrebujem dobrú analýzu prvého zápasu a potom urobiť tie správne rozhodnutia v zostave,“ dodal Guardiola. „Mali sme streliť gól a všetko by bolo na dobrej ceste. Veľmi zle sme odohrali poslednú tretinu zápasu. Pred druhým zápasom musíme všetko z toho prvého hodiť za hlavu. V Lige majstrov často rozhodujú maličkosti,“ cituje server FC Bayern ofenzívneho stredopoliara Maria Götzeho.

Domáci Šachtar uhral zaujímavú remízu bez inkasovaného gólu napriek tomu, že desať týždňov nehral súťažný zápas. Naďalej však platí, že žiadny ukrajinský šampión nezdolal od roku 1980 nemeckého zástupcu v európskom pohári číslo jeden. „Vzhľadom na okolnosti a dlhú dvaapolmesačnú pauzu som spokojný s výkonom aj výsledkom. Škoda, že sme lepšie nevyužili vylúčenie Xabiho Alonsa, ale pred odvetou nie sme bez šance. Nie sme v najlepšej forme, ale pokúsime sa to zmeniť,“ komentoval rumunský tréner Šachtaru Mircea Lucescu na serveri UEFA.

Odvetný osemfinálový súboj medzi Bayernom Mníchov a Šachtarom Doneck odohrajú 11. marca v Allianz Arene v Mníchove.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Šachtar Doneck