Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V skupinovej fáze dominovali kluby z bundesligy

Po veľkom úspechu na reprezentačnej úrovni zažíva nemecký futbal veľké chvíle aj na klubovej.

11.12.2014 17:04
Bayern Mníchov, smútok Foto: ,
Futbalisti Bayernu Mníchov.
debata

Majstri sveta sú jedinou krajinou, ktorá bude mať v tohtoročnej edícii Ligy majstrov v osemfinále štvornásobné zastúpenie. Do vyraďovacej fázy postúpili všetky nemecké mužstvá – Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Leverkusen a v poslednej chvíli i Schalke.

Obdivuhodný kúsok sa podaril zástupcom bundesligy už druhý rok v rade. Zaujímavosťou je, že aj vlani zastupovali nemecký futbal v najlepšej klubovej súťaži sveta tie isté mužstvá ako v tejto sezóne.

S trojnásobným zastúpením sa musia uspokojiť v Španielsku a Anglicku. Po bojoch v základných skupinách sa totiž súťaž skončila pre Bilbao i Liverpool. Mimoriadne neúspešný je aktuálny ročník pre talianske kluby, ktoré bude medzi elitnou šestnástkou reprezentovať len Juventus Turín. Do vyraďovacej fázy sa nepredralo rímske AS, Neapolčania skončili už v play off o postup do hlavnej súťaže.

V podobnej situácii sa ocitli štvornásobní majstri sveta aj vlani, keď ich farby hájilo v osemfinále len AC Miláno.

Na jar sa v bojoch o najcennejšiu klubovú trofej predstavia kluby z ôsmich krajín. K tradičným futbalovým veľomciam sa tentokrát pridali Ukrajinci, Portugalčania a Švajčiari. Minulý rok reprezentovali menej vyspelé futbalové krajiny Gréci (Olympiakos Pireus), Turci (Galatasaray Istanbul) a Rusi (Zenit Petrohrad).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Bayern Mníchov #Schalke 04 #Bayer Leverkusen