Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké počítanie. Manchester City nemusí spasiť ani víťazstvo

Kto sa pridá k Bayernu Mníchov? Možnosti sú tri. Miliónmi napumpovaný gigant z Anglicka. Na veľký úspech čakajúca pýcha Ríma. Alebo sa po bitke dvoch favoritov bude tešiť ambiciózny ruský šampión.

10.12.2014 08:00
Manchester City Foto: ,
Radosť futbalistov Manchestru City. Bude v stredu večer postupová?
debata

Na fanúšikov futbalovej Ligy majstrov čaká ďalšia noc plná drámy a boja o posledné miestenky do jarného osemfinále. Pozornosť dnes na seba púta najmä mimoriadne vyrovnaná situácia v E-skupine, kde sa o jediné voľné miesto vo vyraďovacej fáze uchádzajú hneď traja súperi. Bayern odprevadí medzi najlepších šestnásť tímov súťaže Manchester City, AS Rím alebo CSKA Moskva. Šance sú na prvý pohľad vyrovnané, každý z adeptov nazbieral v predošlých piatich kolách po päť bodov.

Všetko vo svojich rukách majú však len Rimania. Ak zdolajú na domácom trávniku obhajcu anglického titulu, zahrajú si v Lige majstrov aj na jar. Bez ohľadu na výsledok z Mníchova, kde sa predstavi CSKA, ktoré má s talianskym zástupcom horšie vzájomné zápasy. „Sme v dobrej situácii. Nie sme pod takým tlakom, ako City. Oni musia, my len môžeme,“ tvrdí opora domácich Gervinho.

Rimania sa v Moskve s Alanom Džagojevom z CSKA... Foto: SITA/AP, Ivan Sekretarev
Alan Džagojev Rimania sa v Moskve s Alanom Džagojevom z CSKA Moskva nemaznali.

Zatiaľ čo možnosti Rimanov sú jasné, anglický veľkoklub nemá isté vôbec nič. Manchestru môže za istých okolností stačiť na postup aj remíza, no nemusí ani víťazstvo. Pre zverencov Manuela Pellegriniho je najpodstatnejšie, že musia získať viac bodov ako Moskovčania. „Nemáme nad čím špekulovať. Do Ríma ideme s jednoznačným cieľom – zvíťaziť,“ vraví Pellegrini.

V neistote sú aj Moskovčania, ktorých udrží v hre o postup len trojbodový zápis z Allianz Areny. Ani ten im však nemusí priniesť prekvapujúci postup. V prípade, že sa oba zápasy skupiny skončia remízou, bude sa tešiť AS Rím. V minitabuľke troch bude totiž na tom najlepšie.

Jedno postupové miesto je v hre aj v G-skupine. Na diaľku sa oň pobijú Sporting Lisabon a Schalke 04. Vo výhodnejšej situácii je portugalský klub, ktorému stačí remíza na ihrisku londýnskej Chelsea. Ak by Lisabončania na Stamford Bridge prehrali, naskytne sa šanca pre nemeckého zástupcu, ktorý musí v Maribore bezpodmienečne zvíťaziť. V prípade prehry by však obsadil v skupine poslednú priečku a nezahral by si ani v Európskej lige.

Vo zvyšných dvoch skupinách je už o postupujúcich rozhodnuté. V F-skupine obsadia prvé dve miesta podľa očakávania Barcelona s Parížom St. Germain (o poradí rozhodne ich dnešný zápas). V H-skupine dominovali Porto so Šachtarom Doneck.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #manchester city #CSKA Moskva #AS Rím