Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus čaká finále, hetriková hviezda Mandžukič verí v úspech Atlética

Futbalistov Juventusu Turín čaká o dva týždne predčasné finále Ligy majstrov. V zápase proti Atléticu Madrid potrebujú 9. decembra doma získať aspoň bod, ak nechcú prenechať postupovú priečku z A-skupiny Olympiakosu Pireus, ktorý hostí momentálne najslabšieho jej účastníka Malmö.

27.11.2014 12:36
Mario Mandžukič Foto: ,
Mario Mandžukič oslavuje jeden zo svojich troch gólov.
debata

Juventus v stredu urobil dôležitý krok za postupom víťazstvom 2:0 v Malmö. Definitívu z A-skupiny si vybojovali minuloroční finalisti z Atlética, ktorí zdolali Pireus aj vďaka hetriku Maria Mandžukiča 4:0.

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri rozostavil hráčov na zápas v Malmö rovnako ako proti Laziu Rím (3:0) v lige. Aj vo Švédsku sa systém 4–3–1–2 osvedčil. O víťazstve rozhodli druhopolčasové presné zásahy Fernando Llorenteho a Carlosa Téveza. Juventus však na štadióne Swedbank dlhšie hľadal správny rytmus, keďže podmienky na hru neboli ideálne.

„Malmö najmä v prvom polčase hralo veľmi dobre, my sme urobili niekoľko chýb. V druhom dejstve išiel náš výkon hore a dosiahli sme dôležité víťazstvo. V Lige majstrov nie sú ľahké zápasy a nemôžete čakať jednoduché víťazstvá. Nepodávali sme v nej ideálne výkony, ale máme deväť bodov a sme v hre o postup. Pokúsime sa vyhrať v poslednom zápase a predstihnúť Atlético,“ uviedol kouč Allegri.

V Turíne už teraz myslia na posledný duel s minulosezónnym finalistom Ligy majstrov. Atlético môže hrať uvoľnene. „Bude to pre nás akoby finále. Odohrali sme proti nim dobrý zápas v Madride, aj keď sme prehrali. Potrebujeme sa kvalifikovať, je to veľmi dôležité. Musíme streliť gól ako prví,“ priznal stredopoliar Juventusu Claudio Marchisio.

Malmö prišlo o šancu postúpiť do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. „Juventus hral skvele v oboch šestnástkach. V druhom polčase sme neboli dostatočne dobrí,“ uviedol kouč Malmö Aage Hareide, ktorý so svojimi zverencami odchádza vo štvrtok na sústredenie do Španielska. Na Pyrenejskom polostrove ich čakajú oveľa lepšie podmienky ako vo Švédsku.

Mandžukič sa stal prvým hráčom Atlética s hetrikom v Lige majstrov. Chorvátsky útočník vystrieľal zároveň úradujúcemu španielskemu šampiónovi postup medzi elitnú šestnástku. Zisk bodu o dva týždne v Turíne bude znamenať pre Atlético aj postup z prvého miesta a výhodu pri žrebe vyraďovacej fázy.

„Je krásne, keď dáte hetrik, ale oveľa dôležitejšie je víťazstvo a postup do ďalšieho kola. Nemáme nejaký cieľ, v jarnej časti súťaže je to vždy päťdesiat na päťdesiat. Chceme však ukázať, že máme dobrý tím, a potom sa môže stať hocičo. Zdolať však môžeme kohokoľvek,“ povedal 28-ročný Mandžukič, ktorý prišiel na Štadión Vicenteho Calderóna z Bayernu Mníchov.

Španielsky tím nebude hrať v poslednom zápase skupiny na remízu. „Ideme do Turína so snahou vyhrať a udržať si prvú priečku. Budeme na tom pracovať,“ uviedol stredopoliar Raúl García, ktorého so spoluhráčmi najbližšie čaká v nedeľu súboj La Ligy proti Deportivu La Coruňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #atlético madrid #Mario Mandžukič