Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Môžu vyhrať celú Ligu majstrov, chváli Parížanov tréner Barcelony

Tréner Barcelony Luis Enrique nebol príliš prekvapený, že jeho futbalisti prehrali v druhom zápase skupiny Ligy majstrov na ihrisku Paríža St. Germain 2:3.

01.10.2014 11:31
Marco Verratti, Marquinhos, Lionel Messi Foto: ,
Oslavujúca dvojica Parížanov Marco Verratti a Marquinhos, v popredí sklamaná hviezda Barcelony Lionel Messi.
debata

Francúzsky veľkoklub totiž podľa nového kouča Kataláncov patrí ku kandidátom na celkový triumf v elitnej súťaži.

Barcelona až v ôsmom zápase tejto sezóny prehrala a tiež prvýkrát inkasovala. Enrique však ocenil predovšetkým kvalitu súpera. „Parížania ma neprekvapili, poznám ich potenciál. Sú kandidátmi na titul v Champions League,“ povedal štyridsaťštyriročný tréner po utorkovom zápase.

Doteraz pevná barcelonská obrana sa v Paríži niekoľkokrát rozpadla a prvé dva góly inkasovala už v úvodnej polhodine zo štandardných situácií. Domácim pritom kvôli zraneniu chýbala najväčšia ofenzívna zbraň Zlatan Ibrahimovič.

„Urobili sme v obrane niekoľko chýb, ktoré si jednoducho nemôžeme dovoliť. Hlavne proti súperovi tohto kalibru, ktorý skvele zahráva štandardky,“ upozornil Enrique a stratu všetkých bodov vzal na seba. „Keď prehráme, nesúdim jednotlivých hráčov. Je to prehra celého tímu. Hlavnú vinu tu nesiem ja. Hráči ukázali dobrý prístup,“ vyhlásil bývalý španielsky reprezentant.

„Sme sklamaní výsledkom, ale naším výkonom nie, pretože v ňom bolo veľa pozitív. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas proti tímu, ktorý hrá podobne ako my. Teraz musíme v najbližšom zápase poraziť Ajax,“ doplnil bek Dani Alves.

Francúzski šampióni naopak dúfajú, že ich víťazstvo po nevydarenom vstupe do ligy nakopne. „Povedal som hráčom, že budeme musieť predviesť skvelý kolektívny výkon. Potrebovali sme taký zápas, aby sme znovu objavili hodnoty, ktoré v minulom ročníku prispeli k nášmu úspechu. Tentoraz bol znovu na ihrisku veľmi dobrý parížsky tím,“ vravel tréner Laurent Blanc.

„Všetci zo seba vydali všetko. Tento zápas prišiel v správny moment a mohli sme vidieť naozajstný Saint-Germain. Fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru. Rád by som im poďakoval a venoval im toto víťazstvo,“ doplnil obranca David Luiz, ktorý v parížskom drese skóroval prvýkrát po letnom prestupe z Chelsea.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain #Luis Enrique