Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skupina smrti sa skrýva pod písmenom E: Bayern, City, AS Rím a CSKA

Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel si v drese FC Liverpool zahrá v B-skupine hlavnej fázy Ligy majstrov 2014/2015 proti obhajcovi trofeje Realu Madrid, FC Bazilej a Ludogorcu Razgrad. Rozhodol o tom štvrtkový podvečerný žreb v auditóriu Grimaldi Forum v Monaku.

28.08.2014 18:52
Liga majstrov Foto:
Liga majstrov.
debata (1)

„Biely balet“ patrí opäť k najväčším ašpirantom na titul a môže sa stať prvým mužstvom po 25 rokoch, ktorému sa podarí triumfovať v dvoch ročníkoch po sebe. „Momentálne sme nadšení. Je pekné byť späť, nezáleží, s kým budeme hrať. Špeciálne súboje zvedieme proti Realu, pretože je obhajcom. Mysľou som už v tom zápase na domácom štadióne na Anfielde,“ povedal tréner Liverpoolu Brendan Rodgers.

V zrejme najťažšej E-skupine sa stretnú Bayern Mníchov, Manchester City, CSKA Moskva a AS Rím. Zloženie skupiny je takmer totožné s minuloročným, namiesto AS bola súperom ostatných troch tímov Viktoria Plzeň. „Nie je to ľahká skupina, za súperov máme tri kvalitné mužstvá. Predovšetkým zápasy vonku budú nesmierne náročné, ale musíme to zvládnuť,“ vyjadril sa kapitán Bayernu Philipp Lahm.

„Vedeli sme, že sme vo štvrtom koši a že budeme čeliť minimálne dvom špičkovým tímom. V tomto prípade sme dostali jedných z najťažších súperov súčasnosti. Budeme hrať proti nemeckému i anglickému šampiónovi. Krásny žreb,“ nechal sa počuť kouč Rimanov Rudi Garcia.

Lós zaradil do A-skupiny aj štyroch majstrov svojich krajín – Atlético Madrid, Juventus Turín, Olympiakos Pireus a Malmö FF. „Tešíme sa na Ligu majstrov tak ako vlani. Vieme, že ide o špičkovú súťaž, takže musíme byť pripravení na každý zápas, pretože naši súperi sú silní,“ komentoval žreb stredopoliar Atlética Raúl García. „Atlético aj Juventus sú veľmi nepríjemní protivníci. Žreb mohol k nám milosrdnejší. Dúfam, že hráči budú súdržní a predvedú výkon na najvyššej úrovni vo všetkých dueloch,“ dodal kouč Olympiakosu Míchel.

Zaujímavé bude dianie aj v F-skupine, kde si zmerajú sily FC Barcelona, Paríž St. Germain a APOEL Nikózia. Pikantériou skupiny bude, že útočník PSG Zlatan Ibrahimovič si zahrá proti dvom bývalým klubom – Barcelone a Ajaxu. „Je to pre nás veľmi ťažký žreb. Čelíme trom tímom, ktoré majú bohatú tradíciu vo svetovom futbale. Stále sa však na to pozeráme ako na veľký moment. Bude to výzva pre nás hráčov, trénerov a samozrejme fanúšikov,“ tvrdí kapitán APOEL-u Constantinos Charalambides.

Zenit Petrohrad, kde pôsobí aj slovenský obranca Tomáš Hubočan, dostal do C-skupiny za súperov Benficu Lisabon, Bayer Leverkusen a AS Monaco. Dvadsaťosemročný Žilinčan je však podľa viacerých ruských zdrojov na odchode z klubu a nie je isté, či sa predstaví v skupinovej fáze LM 2014/2015. „Máme vyrovnanú skupinu, povedal by som, že najvyrovnanejšiu. Všetky štyri tímy majú rovnakú šancu na postup. Čo sa mňa týka, som rád, že opäť absolvujem zápas na trávniku v Lisabone,“ povedal stredopoliar Zenitu Javi García.

Anglický vicemajster FC Chelsea bude v G-skupine čeliť Schalke 04, Sportingu Lisabon a outsiderovi z Maribora.

„Náš cieľ je rovnaký ako v minulých rokoch. Chceme postúpiť do osemfinále. Stále máme čo vracať Chelsea, vlani sme s nimi prehrali obidva zápasy,“ vyhlásil športový riaditeľ Schalke Horst Heldt. V D-skupine sa v ďalšej anglicko-nemeckej konfrontácii pobijú Arsenal Londýn s Borussiou Dortmund, doplnia ich Galatasaray Istanbul a Anderlecht Brusel. „Stretávane sa s niektorými starými známymi aj novými súpermi. Nikdy som nehral v Bruseli či Istanbule. Pred žrebom som si neprial nejakého určitého protivníka, takže to berieme tak, ako to je,“ uviedol tréner Dortmundu Jürgen Klopp.

Slovensko nemá v skupinovej fáze klubového zástupcu. Blízko k účasti mal Slovan Bratislava, ale v play-off stroskotal na bieloruskom BATE Borisov, ktorý sa v H-skupine predstaví po boku FC Porto, Šachtaru Doneck a Athleticu Bilbao.

Žreb skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov:
A-skupina: Atlético Madrid (Šp.), Juventus Turín (Tal.), Olympiakos Pireus (Gréc.), Malmö FF (Švéd.)
B-skupina: Real Madrid (Šp.), FC Bazilej (Švaj.), FC Liverpool (Angl.), Ludogorec Razgrad (Bul.)
C-skupina: Benfica Lisabon (Portug.), Zenit Petrohrad (Rus.), Bayer Leverkusen (Nem.), AS Monaco (Fr.)
D-skupina: Arsenal Londýn (Angl.), Borussia Dortmund (Nem.), Galatasaray Istanbul (Tur.), Anderlecht Brusel (Belg.)
E-skupina: Bayern Mníchov (Nem.), Manchester City (Angl.), CSKA Moskva (Rus.), AS Rím (Tal.)
F-skupina: FC Barcelona (Šp.), Paríž St. Germain (Fr.), Ajax Amsterdam (Hol.), APOEL Nikózia (Cyp.)
G-skupina: FC Chelsea (Angl.), Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), Sporting Lisabon (Portug.), NK Maribor (Slovin.)
H-skupina: FC Porto (Portug.), Šachtar Doneck (Ukr.), Athletic Bilbao (Šp.), BATE Borisov (Biel.)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov