Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Halenár: Vittek dá gol i z pološance. Mal by hrať aj s odtrhnutou nohou

Český tréner Slovana Bratislava František Straka mal v stredu večer pri striedaniach šťastnú ruku.

21.08.2014 09:54
Juraj Halenár, Róbert Vittek Foto: ,
Radosť slovanistov. Juraj Halenár gratuluje ku gólu Róbertovi Vittekovi.
debata

V zápase play off Ligy majstrov najprv po hodine hry poslal na ihrisko Juraja Halenára a o ďalších desať minút aj Róberta Vitteka. A práve títo dvaja hráči sa postarali o vyrovnávajúci gól belasých.

Najlepší ligový strelec v histórii slovenskej najvyššej súťaže však po zápase príliš spokojný nebol. Výsledok 1:1 totiž nebol podľa jeho predstáv. „Spokojný by som bol, keby sme prvý polčas vyhrali 3:0. Odohrali sme síce dobrý úvod, ale zápas sa hrá 90 minút. Mali sme veľa hluchých úsekov, kde sme síce behali, ale strácali sme zbytočne loptu,“ povedal po zápase Halenár.

Podľa neho je receptom na úspech väčšia kreativita v útočnej fáze. „Dá sa s nimi hrať aj v odvete, ale my musíme makať od začiatku až do konca. Treba hrať viac kombinačne, ich obrana nie je vôbec rýchla a lopty za ňu sú kľúčom k úspechu. Mali by sme hrať ako posledných dvadsať minút. My tam predsa nemôžeme ísť čakať, čo urobí súper. Matematika velí dať gól,“ myslí si.

A s akými pokynmi ho poslal na ihrisko tréner Straka? „Oživiť hru. Spravil som, čo som mal. Prihral som na gól, viac sa asi nedalo. BATE, to nie sú žiadni študenti, im tri góly za desať minút nedáme,“ tvrdí Halenár, ktorý na záver ocenil kvalitu strelca Vitteka.

„Videli ste, že Robo dal gól aj z pološance. Taký hráč musí hrať aj keby mal odtrhnutú nohu,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Juraj Halenár #Bate Borisov