Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Žofčák: Nechceme postup len ubrániť

Slovanistickým hrdinom prvého zápasu so Šeriffom Tiraspoľ bol Karol Meszáros. Nastúpil až v druhom polčase, ale tri minúty pred koncom rozhodol.

05.08.2014 17:10
Slovan - Zlaté Moravce Foto: ,
Igor Žofčák a Marko Milinkovič.
debata

Mladý útočník mal na kopačke gól aj v lige s Ružomberkom, ale v dobrej pozícii netrafil bránku. „Takú šancu by som mal využiť, ale nehnevám sa – ak by som dal gól opäť do siete Šeriffu. To by bolo super,“ vravel po súboji s Ružomberkom s úsmevom.

Meszáros nepatrí aktuálne medzi hráčov základnej zostavy a pripomína, že je vďačný za každú šancu, ktorú dostane v stretnutí. „Čakám veľmi ťažkú odvetu, už u nás súper ukázal, že má kvalitný tím, dobrých hráčov, ktorí hrajú moderný futbal s rýchlym prechodom do útoku. Škoda, že sme inkasovali gól, ten je teraz súperovou výhodou. Na druhej strane sme vyhrali, máme na čom stavať. Urobíme všetko pre postup,“ zdôrazňuje.

Na otázku, či môže byť práve jeho gól v závere prvého zápasu so Šeriffom rozhodujúcim momentom, odvetil. „To sa ukáže až po účtovaní oboch stretnutí. Doma sme však hrali v závere oslabení a súper mal ešte aj výhodu penalty, takže výhra je pred odvetou dobrá.“

Vedúci gól slovanistov strelil kapitán Igor Žofčák z penalty. „Nemôžeme ísť na odvetu s tým, že ubránime postup, ale pokúsime sa streliť gól. Dôležité bolo, že sme nakoniec prvý zápas vyhrali, ale sme len v polčase, druhý nebude proti súperovi, ktorý je dobre technicky pripravený, určite ľahký,“ domnieva sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Igor Žofčák