Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paríž Saint-Germain a Manchester City môžu vylúčiť z Ligy majstrov

Európska futbalová únia (UEFA) to myslí s dodržiavaním finančnej disciplíny naozaj vážne. Zaviedla pre kluby prísne ekonomické opatrenia, aby zamedzila nadmernému míňaniu financií.

16.04.2014 14:42
Manchester City, sklamanie Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Už čoskoro by mohli byť známe výsledky vyšetrovania a s ním súvisiace tresty pre kluby. Britský denník Daily Telegraph priniesol informáciu, že vo veľkom ohrození sú Manchester City a Paríž Saint-Germain, ktoré v posledných rokoch minuli na príchody nových hráčov najviac. Klubom hrozia veľké pokuty a zákaz nákupu hráčov, v extrémnom prípade až vylúčenie z Ligy majstrov.

Úradujúci španielsky šampión FC Barcelona nedávno dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zákaz prestupu na dve obdobia za skupovanie mladých talentov. UEFA by mohla rozdať ďalšie tresty. U jednotlivých klubov skúmala dodržiavanie finančnej fair play. Podľa jej nového pravidla totiž môžu kluby ročne minúť na transfery o päť miliónov eur viac, ako zarobili. Ak však majú pokryté prípadné väčšie dlhy, môžu sa dostať až k mínusovej sume 45 miliónov eur.

Saudskoarabský majiteľ Manchestru City šejk Mansúr v ostatných rokoch vložil do klubu obrovskú sumu. Priviedol hviezdy ako Sergio Agüero, Edin Džeko, Samir Nasri, David Silva či Álvaro Negredo. Práve pre obrovské výdavky na prestupy hrozí The Citizens trest od UEFA a v ohrození je aj PSG, ktorého vlastníkmi sú ďalší arabskí multimilionári.

UEFA zverejní výšku prípadných trestov začiatkom mája. Kluby sa budú môcť odvolať na Športovom arbitrážnom súde (CAS).

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #manchester city #Paríž Saint-Germain