Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drogba nezlomil Chelsea srdce. Zostane v ňom navždy

Mal to byť pompézny návrat na milované miesto. Na ihrisku ho však takmer nebolo vidieť. Bol bez iskry, pôsobil odovzdane. Tak, ako celý tím.

19.03.2014 11:48
Didier Drogba Foto: ,
Fanúšikovia Chelsea privítali Didiera Drogbu transparentom s jeho podobizňou a nápisom Navždy v našich srdciach.
debata

Keď pred tromi týždňami schádzali futbalisti Galatasarayu Istanbul z ihriska, mohli byť po úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov, v ktorom vyzvali londýnsku Chelsea, na seba právom hrdí. Nielenže s veľkým favoritom uhrali nádejnú remízu 1:1, ale boli aj lepším tímom. V utorňajšej odvete však turecký zástupca zlyhal. Na Stamford Bridge prehral 0:2. Navyše, podal slabý a ustráchaný výkon. Tak, ako jeho najväčšia hviezda a najsledovanejší muž duelu – Didier Drogba.

Zostrih odvetného zápasu Chelsea - Galatasaray

„Nerozumiem tomu. Po výkone z Istanbulu som si myslel, že Chelsea potrápime, že v Londýne nebudeme bez šance. Ale medzi mužstvami bol zrazu obrovský rozdiel,“ skritizoval svojich zverencov Roberto Mancini, ktorý prišiel do Istanbulu práve z Anglicka, kde viedol milionársky Manchester City.

Galatasaray síce držal polovicu času loptu na svojich kopačkách, ale nedokázal s ňou nič vymyslieť. Svedčí o tom aj pohľad do štatistík: na strelecké pokusy prevalcovali domáci súpera 21:4. Trinásť z nich mierilo do priestoru bránky, Galatasarayu vyšiel jediný – aj to v poslednej minúte zápasu. Jednoznačne v prospech lídra Premier League hovorí aj pomer rohových kopov – 7:0. „Chelsea bola jasne lepšia. Nevytvorili sme si jedinú šancu, som veľmi sklamaný,“ tvrdil Mancini, ktorý označil za rozhodujúci okamih gól zo štvrtej minúty. „Poriadne nám skomplikoval situáciu, to však nemení nič na tom, že sme hrali zle,“ dodal.

Druhý tím Süperlig tentokrát nezachránil ani Drogba. „Mal to zložité. Spoluhráči ho vôbec nepodporili a na hrote útoku bol odrezaný. To sa však raz za čas stane každému útočníkovi. Musím však dodať, že skvelú prácu odviedli stopéri Terry s Cahillom, ktorí Didierovi nič nedovolili,“ hodnotil José Mourinho. Domáci kouč sa pred úvodným hvizdom s Drogbom, s ktorým má mimoriadne priateľský vzťah, opäť vrúcne zvítal. Nechýbalo objatie či bozk.

Poďakovania sa dočkal strelec z Pobrežia Slonoviny aj od fanúšikov Chelsea. Tí dopriali svojmu hrdinovi mohutný potlesk, zopár oslavných chorálov a vytiahli taktiež transparent s Drogbovou podobizňou, na ktorom bol jednoznačný odkaz: Navždy budeš v našich srdciach. „Bol to nádherný pocit, priam neopísateľný,“ komentoval 36-ročný zakončovateľ.

Napokon, za osemročnú oddanosť, tri majstrovské tituly, triumf v Lige majstrov či 157 gólov v 341 zápasoch si Drogba úctu od priaznivcov zo Stamford Bridge rozhodne zaslúži.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Drogba #Galatasary Istanbul #Chelsea FC