Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rozhodcovia totálne zarezali Bazilej. Schalke odpustili neuveriteľný ofsajd

Každý ročník futbalovej Ligy majstrov má svojich hrdinov, ale aj babrákov. Tým tohtoročným môže byť rozhodcovská trojica z Talianska, ktorá viedla stretnutie Schalke 04 - FC Bazilej.

12.12.2013 16:14
Schalke 04 Foto: ,
Joel Matip (druhý zľava) sa raduje zo svojho gólu, ktorý padol evidentne z ofsajdu.
debata (2)

V zápase, kde išlo o veľa, sa trio Pablo Tagliavento, Andrea Stefani a Renato Faverani neuveriteľne „seklo“. V 57. minúte zápasu dovolilo zvýšiť domácemu tímu na 2:0. A to v situácii, keď v postavení mimo hry nebol jeden, dvaja, alebo traja hráči. V ofsajde sa v čase prihrávky nachádzali až štyria futbalisti z Gelsenkirchenu, medzi nimi aj 22-ročný nemecký obranca s kamerunskými koreňmi Joël Matip, ktorý akciu nakoniec úspešne zakončil.

Na takýto podpásový úder už švajčiarsky tím nedokázal zareagovať. Z Veltins-Areny odišiel porazený a v jarnej časti pohárových súťaží si bude musieť vystačiť s odrobinkami z Európskej ligy. Naopak Schalke, ktorého sponzorom je aj hlavný mecenáš Ligy majstrov, ruská spolocnosť Gazprom, bude naďalej pokúšať šťastie v milionárskej súťaži.

Futbal býva často krutý, nie vždy sa na konci raduje ten lepší. Horšie je, ak o osude futbalistov rozhodujú veľké chyby. „Hrubky“, s ktorým by si videotechnika hravo poradila. Tá síce stojí nemalý balík peňazí, avšak spravodlivosť na trávniku by mala byť na nezaplatenie. Alebo nie?

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rozhodca #Schalke 04 #FC Bazilej