Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Higuaín: Je neuveriteľné, že sme nepostúpili

Futbalistom talianskeho vicemajstra SSC Neapol nestačil na postup do jarného osemfinále Ligy majstrov ani zisk dvanástich bodov.

12.12.2013 12:42
Gonzalo Higuaín Foto: ,
Gonzalo Higuaín.
debata

Stalo sa tak vôbec po prvý raz v histórii, aby štyri víťazstvá v skupine neboli zárukou účasti vo vyraďovacej fáze.

Videozostrih zo zápasu Neapol - Arsenal.

„Partenopei“ v stredajšom domácom zápase zdolali v rámci F-skupiny Arsenal Londýn 2:0, v stretnutí sa pre zranenie chodidla nepredstavil slovenský reprezentant Marek Hamšík. Zaujímavosťou je, že až tri mužstvá v predmetnej skupine získali 12 bodov, no z „tabuľky troch“ vyšiel najhoršie práve Neapol. Do osemfinále by ho posunul výsledok 3:0.

„Nemôže to byť nič iné, len smola. Vyhrať štyri zápasy zo šiestich a nepostúpiť – to je niečo, čo sa nestáva často. To, že sa nepredstavíme v osemfinále, je neuveriteľné. Je to skutočne nespravodlivé, keď sa pozriete na niektoré tímy, ktoré postúpili s jedným alebo dvoma víťazstvami na konte alebo dovedna šiestimi bodmi. Je to veľké sklamanie,“ povedal pre uefa.com argentínsky útočník Gonzalo Higuaín, strelec jedného z dvoch gólov Neapola proti Arsenalu.

„Ťažké je vyjadriť slovami, ako sa momentálne cítime. Veľmi nás to bolí. Ukázali sme, kde je naša sila. Teraz sa sústredíme na domácu súťaž a Európsku ligu. Potrebujeme sa z toho otriasť, tvrdo pracovať a výsledky prídu. Sme si istí, že čoskoro sa dočkáme odmeny. Sme radi, že sme zdolali dva z najlepších tímov Európy, mali sme neuveriteľnú skupinu. Stále máme hlavy hore,“ dodal pravý obranca či stredopoliar SSC Christian Maggio.

Z F-skupiny sa napokon radovali z postupu londýnske mužstvo a nemecká Borussia Dortmund, ktorú v súboji na trávniku v Marseille (2:1) spasil tri minúty pred koncom Kevin Grosskreutz. Ak by sa stretnutie skončilo remízou, práve Dortmund by zostal pred bránami osemfinále. Francúzsky Olympique Marseille sa stal prvým francúzskym klubom, ktorý v skupinovej fáze LM nezískal v šiestich dueloch ani bod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Higuaín #Neapol #postup #12 bodov