Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň sa lúči s Vrbom. Aj s pohárovou Európou?

Keď sa pred päť a pol rokom usadil Pavel Vrba na lavičku futbalovej Plzne, hral klub o záchranu v českej lige.

10.12.2013 08:30
Pavel Vrba Foto:
Pavel Vrba.
debata

Pod jeho vedením sa však Viktoria postavila na nohy. Získala dva tituly, domáci pohár a dvakrát okúsila lákavú atmosféru Ligy majstrov. V utorok sa však Vrbovo dobrodružstvo na západe Čiech skončí – jedným z najdôležitejších zápasov sezóny.

Fanúšikovia Plzne zamávajú na rozlúčku nielen Vrbovi, ale aj Lige majstrov. Stále však snívajú o tom, že Viktoria si na jar zahrá v Európskej lige. Od naplnenia veľkého cieľa nie je ďaleko – potrebuje zdolať CSKA Moskva.

„Máme veľkú šancu na postup,“ vraví nový tréner českej reprezentácie. „Bude to dramatický zápas, o to viac sa naň teším. Verím, že sa budeme lúčiť s jeseňou víťazne. Sľubujem, že pre to urobíme maximum,“ dodáva čerstvý päťdesiatnik (jubileum oslávil 6. decembra).

Pred kľúčovým súbojom má k dispozícii kompletný káder. Nechýba v ňom ani štvorica Slovákov – brankár Matúš Kozáčik, stopér Marián Čišovský a dvojica útočníkov Michal Ďuriš s Marekom Bakošom. Aj oni by sa s Vrbom chceli rozlúčiť po dosiahnutí ďalšieho veľkého úspechu.

„Čaká nás jeden z najdôležitejších zápasov sezóny. Chceli by sme dať trénerovi dodatočný darček k jeho narodeninám – postup do Európskej ligy,“ tvrdí pre české médiá obranca David Limberský.

Plzenčania si zabezpečia tretie miesto v skupine len víťazstvom – 1:0, 2:1 či o viac než jeden gól. V Moskve totiž zvíťazil ruský zástupca 3:2 a v tabuľke D-skupiny má v porovnaní so svojím sokom lepšie celkové skóre. V prípade postupu by si Viktoria zahrala v jarnej časti Európskej ligy už po tretí raz v rade. To sa dosiaľ žiadnemu českému klubu nepodarilo.

Český šampión, ktorý stále nezískal v prestížnej súťaži ani bod, je pred zápasom miernym favoritom – aspoň podľa aktuálnej formy oboch tímov. Plzeň vyhrala v lige posledné štyri stretnutia, v Lige majstrov potrápila Bayern Mníchov (0:1) i Manchester City (2:4). Naopak, CSKA z ostatných sedemnástich duelov zvíťazil len v šiestich, v ruskej lige neskóroval už v dvoch zápasoch za sebou.

Priamy prenos z vypredanej Doosan Arény vysiela stanica Prima Cool.

Utorňajší program (20.45)

A-skupina: Manchester United – Šachťor Doneck, San Sebastian – Leverkusen
B-skupina: Galatasaray Istanbul – Juventus Turín, FC Kodaň – Real Madrid
C-skupina: Benfica Lisabon – Paríž St. Germain, Olympiakos Pireus – Anderlecht Brusel
D-skupina: Bayern Mníchov – Manchester City, Plzeň – CSKA Moskva

Kto hrá o postup

A-skupina: Manchester United je istým postupujúcim. O držiteľovi druhej osemfinálovej miestenky sa rozhodne medzi Doneckom a Leverkusenom. Ak dôjde k situácii, že ukrajinský a nemecký zástupca budú mať po 6. kole rovnaký počet bodov, radovať sa bude Leverkusen. Vzájomné zápasy hovoria v jeho prospech: 4:0 a 0:0.

B-skupina: Kto sa pridá k Realu Madrid? Odpoveď dá priamy súboj o osemfinálovú miestenku medzi Galatasarayom Istanbul a Juventusom Turín. Turecký klub, ktorý z posledných deviatich domácich duelov s talianskymi súpermi ani raz neprehral, potrebuje na postup víťazstvo. Kodaň je z hry von, má totiž horšie vzájomné zápasy s obomi konkurentmi.

C-skupina: Paríž je jednoznačným víťazom skupiny. O druhé miesto sa pobije Olympiakos Pireus, ktorý hostí Anderlecht a Benfica, ktorá privíta francúzskeho šampióna. V prípade rovnakého bodového zisku budú oslavovať postup v Pireu – vzájomné zápasy (1:0 a 1:1) posunú do osemfinále Olympiakos.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Plzeň #CSKA Moskva