Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozáčik: Merať sa môžeme s hocikým, ale nie s Bayernom

Toľko práce v zápase ešte nemal. Slovenský brankár v službách Plzne Matúš Kozáčik si v súboji s Bayernom Mníchov (0:5) nevydýchol.

24.10.2013 19:12
Matúš Kozáčik Foto: ,
Brankár Plzne Matúš Kozáčik nahnevane odkopáva loptu po inkasovanom góle v zápase proti Bayernu Mníchov.
debata (3)

Inkasoval síce päť gólov, no ďalších sedemnásť streleckých pokusov zneškodnil. „Vysoká prehra nás mrzí, ale nerobíme z nej tragédiu,“ vraví 29-ročný gólman.

Hrali ste už niekedy proti suverénnejšiemu tímu?
Dosiaľ nie a myslím si, že ani nikdy nebudem. Bayern je najlepší na svete. V budúcnosti len veľmi ťažko niekto poskladá také dobré mužstvo, aké má k dispozícii Pep Guardiola.

Štatistiky zápasu vyznievajú jednoznačne v prospech nemeckého šampióna. Bola jeho prevaha na ihrisku skutočne taká hrozivá?
Určite. Veľké rozdiely boli vidieť na ihrisku neustále. Ale aj mimo neho – stačí sa pozrieť na rozpočet, štadión, zázemie či kvalitu kádra. Súčasný Bayern je skrátka absolútnou špičkou. Vo všetkom!

V čom bol najväčší rozdiel medzi Bayernom a Viktoriou?
Pre každého, kto sa na zápas pozrie triezvymi očami, nemôže byť čudné, že sme prehrali takým výrazným rozdielom. V minulej sezóne deklasovali Barcelonu 4:0, pred tromi týždňami dali tri góly Manchestru City – na jeho trávniku. A to sú mančafty, ktoré sú niekde úplne inde ako Plzeň. V Európe sa môžeme merať s mnohými súpermi, s týmto však nie.

Tréner Vrba skonštatoval po zápase, že výsledok 0:5 je lichotivý. Súhlasíte?
Bayern mal veľa ďalších šancí. Mohli sme pokojne prehrať aj oveľa vyšším rozdielom.

Vrba vás označil za najlepšieho hráča Plzne. Ako ste videli svoj výkon?
Gólom som mohol ťažko zabrániť. Prvý som dostal z jedenástky, ďalšie v podstate z vnútra šestnástky, čo sa naozaj ťažko chytá. Som rád, že som zneškodnil ďalšie príležitosti.

Aká atmosféra vládla po zápase v šatni?
Pred zápasom sme vedeli, že si ideme zmerať sily s najlepším tímom planéty. Po záverečnom hvizde nás samozrejme mrzelo, že sme neuhrali lepší výsledok, no tragédiu z toho nerobíme. Rešpektujeme enormnú silu súpera, ktorá sa naplno prejavila.

Zostava Bayernu je plná hviezd. Ako na vás zapôsobili esá na čele s Ribérym či Robbenom?
Je skvelé vidieť ich na pár metrov. Navyše, keď vám predvedú, akí sú rýchli, technicky zdatní a odolní, je to fantázia.

Stihli ste si užiť atmosféru takmer 70-tisícovej Allianz Areny?
Bolo veľkým zážitkom zachytať si na takom štadióne. Ten pocit by som doprial každému, predsa len, málokomu sa to podarí. Ľudia neustále fandili a vytvorili domácim skvelú atmosféru.

Stihli ste si po zápase vymeniť s niekým dres?
Vždy si ich mením s brankármi. Na súboj s Manchestrom City budem spomínať vďaka dresu Joea Harta, v stredu večer mi pribudol do zbierky dres s menovkou Manuela Neuera.

O dva týždne vás čaká s Mníchovčanmi odveta. Dá sa pred ňou niečo vymyslieť, aby dopadla lepšie ako prvý duel?
Uvidíme. Záleží, v akom rozpoložení bude Bayern, v akom my. Ak bude Bayern v takej forme, ako teraz, bude to opäť zložité.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Bayern Mníchov #Matúš Kozáčik