Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelcovi Atlética hľadia na chrbát Messi i Ronaldo

Kým v minulej sezóne potreboval na tucet gólov 36 zápasov, v novom ročníku mu na dvanásť streleckých zárezov stačilo desať duelov.

23.10.2013 16:44
Diego Costa Foto:
Diego Costa.
debata

Futbalisti Atlética Madrid majú v aktuálnej sezóne našliapnuté za veľkými úspechmi. Darí sa im v domácej súťaži i Lige majstrov. Výrazný podiel má na tom najmä brazílsky útočník Diego Costa, ktorý zažiaril aj v utorok večer. Pri debute v Lige majstrov strelil do siete Austrie Viedeň dva góly a prispel k hladkému víťazstvu 3:0. „Bol výborný. Akoby ani nebol z tejto planéty. Odkiaľ si prišiel, Diego,“ pýtal sa na titulnej strane včerajšieho vydania španielsky denník AS.

Costa očaril fanúšikov najmä svojím prvým presným zásahom. Napriek tomu, že na bránku šprintoval osamotený proti presile, oklamal dvojicu obrancov a pohotovo prekonal domáceho gólmana. „Za takýto slalom by sa nehanbil ani Maradona,“ pochválila 25-ročného strelca s rovnakým krstným menom Marca. „Costa znovu ukázal, že patrí k najlepším útočníkom sveta. Nečudo, že po ňom túžia viaceré zahraničné veľkokluby,“ pridali sa novinári z denníka AS.

Premiérový gól Diega Costu v Lige majstrov

A nemýlia sa. Podľa viacerých anglických médií sa uchádza o Costove služby londýnska Chelsea. V lete mali záujem o dobre stavaného strelca Liverpoolčania, ktorí núkali Atléticu 25 miliónov eur a Costovi trojnásobok platu, aký berie v Madride. Lenže on zostal a s klubom predĺžil zmluvu do roku 2018. Vedenie Atlética ho zas potešilo zdvojnásobením príjmu.

Šéfovia menej slávneho madridského klubu si dnes mädlia ruky. Costa je najlepším strelcom španielskej ligy – na svojom konte má o dva presné zásahy viac ako Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Navyše, španielski experti vypočítali, že na 10 gólov potreboval takmer trojnásobne menej streleckých pokusov ako Ronaldo na osem. „Je majstrom efektivity. Pokojne môže súperiť s Ronaldom a Messim o kráľovskú korunu pre najlepšieho strelca,“ tvrdia autori z portálu goal.com.

Juhoameričan pôsobí v Európe už ôsmu sezónu. Od roku 2007 patrí Atléticu, ktoré ho za 1,5 milióna eur vykúpilo z Bragy. Za ten čas narástla Costova hodnota približne tridsaťnásobne. Aj vďaka tomu, že od mája tohto roku je z neho reprezentant, ktorý má namierené na majstrovstvá sveta. Či sa predstaví na brazílskych trávnikoch v domácom drese je však otázne. O Costu majú totiž záujem aj Španieli, ktorí mu už udelili občianstvo.

Napriek tomu, že za Brazíliu nastúpil rodák z Lagarta v dvoch dueloch, nič mu nebráni v tom, aby napokon hájil farby aktuálnych majstrov sveta i Európy. Pravidlá FIFA hovoria v prospech Španielov – Costa totiž neodohral za Brazíliu súťažný zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Atlético #costa #Lionel Messi