Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozáčik po fatálnej chybe: Podobný gól som nikdy nedostal

Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik z Plzne dostal v stredajšom stretnutí Ligy majstrov v Petrohrade proti CSKA Moskva asi najlacnejší gól kariéry.

03.10.2013 08:20
Viktoria Plzeň Foto: ,
Hráči Viktorie Plzeň pred zápasom proti CSKA Moskva v Petrohrade.
debata (4)

V 78. min mu poslal za stavu 2:1 tiesnený obranca Radim Řezník po zemi malú domov, lopta prešla popod nohu gólmana priamo do bránky. Tento vlastný gól rozhodol o výhre domácich 3:2, keďže v nadstavenom čase dal výsledku definitívnu podobu Marek Bakoš. Duel sa uskutočnil v Petrohrade, keďže Chimki Aréna, kde „vojaci“ hrávajú svoje domáce zápasy, má zničený trávnik vinou silných dažďov.

„Podobný gól som nedostal asi nikdy. Aspoň si nepamätám. Bola to moja chyba. Myslel som na rozohrávku, pozeral sa ďalej. Na tráve lopta zmenila trocha smer a to stačilo, aby prešla popod mňa. Je mi ľúto, že bude pod gólom zapísaný Radim Řezník, keďže som chybu urobil ja,“ priznal pre iSport.cz Kozáčik.

V ďalšej kariére ho gól z Petrohradu nebude strašiť. Opora Viktorie chce na nešťastný moment čo najskôr zabudnúť, keďže život ide ďalej a prídu ďalšie zápasy. Pre Plzeň bol celý zápas proti CSKA trocha nešťastný. „Bolo to divné. Prvý gól tečoval Prochy (Procházka), čo bola obrovská smola. Chýbalo nám šťastie. Keby sme my dali podobný gól, bolo by to iné. Je zrejmé, že v Lige majstrov sú tímy vyspelejšie a každú chybu potrestajú,“ doplnil pre iSport.cz Kozáčik.

Gól na 3:1 v zápase CSKA - Plzeň

Plzeň pritom nad CSKA Moskva viedla od 4. min po góle Rajtorala. Domáci však ešte počas prvej polhodine hry výsledok otočili na 2:1. „Je len škoda, že sme nepridali druhý gól. Šance sme na to mali. Keby padol, bolo by to úplne iné. Oni nám dali z brejkov dva rýchle góly, zatiahli sa a potom už len čakali na ďalšie výpady, pretože vedeli, že v tom sú silní. Chceli sme dobrý výsledok do odvety, keby sme uhrali aspoň bod, bolo by to určite pre nás lepšie,“ dodal pre iSport.cz Kozáčik.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Plzeň #Matúš Kozáčik