Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Özilom prišla do Arsenalu viera v úspech

Prišiel na poslednú chvíľu, no dokazuje, že bol správnou voľbou.

02.10.2013 16:24
Arsenal Foto: ,
Radosť hráčov Arsenalu.
debata

Futbalisti londýnskeho Arsenalu zažívali v posledných rokoch predovšetkým sklamania, tvrdé prehry a hnev svojich fanúšikov. Zdá sa však, že konečne našli kľúč k úspechu. Je ním Mesut Özil – nemecký tvorca hry, ktorý patrí na svojom poste k najlepším na svete.

Rodák s Gelsenkirchenu bol najväčšou hviezdou zápasu Ligy majstrov, v ktorom Arsenal privítal súpera z Neapola. Özil sa zaskvel v úvodnej štvrťhodine parádnym gólom a na ďalší stihol prihrať Olivierovi Giroudovi. Postaral sa tak o víťazstvo Londýnčanov 2:0. „Bol úžasný. V podstate som len sedel na lavičke a užíval si nádherné predstavenie, ktoré nám všetkým ponúkol,“ vychválil svojho zverenca v rozhovore pre BBC Arsene Wenger.

Francúzsky tréner pritom dotiahol Özila na Emirates Stadium v poslednej chvíli – v predposledný deň letného prestupového obdobia. Na účet Realu Madrid poslal za svoju novú akvizíciu približne 50 miliónov eur a ponúkol jej dvojnásobný plat. Prestup nemeckého reprezentanta bol pritom veľkým prekvapením, kedže v španielskom veľkoklube patril medzi najväčšie opory. Stal sa z neho dvorný nahrávač Cristiana Ronalda, no aj sám potiahol mužstvo viacerými dôlezitými gólmi.

„Neviem pochopiť, ako ho mohol Real pustiť. Mesut bol jedným z jeho najdôležitejších hráčov. Vedenie Madridčanov sa dopustilo obrovskej chyby,“ komentoval vtedy Özilovu zmenu dresu pre denník The Telegraph uznávaný taliansky odborník Fabio Capello. Pobúrení boli aj fanúšikovia kráľovského klubu. Özila totiž zbožňovali. V jednom z hlasovaní o najobľúbenejšieho hráča obsadil druhú priečku – za zbožňovaným Ronaldom. Odchod 24-ročného loptového viruóza zo Santiaga Bernabeua bol však akousi daňou za príchod 100-miliónového Garetha Balea.

Kým Real sa bez svojho bývalého tvorcu hry trápi, Arsenal zažíva najlepšie časy za posledné roky. Vedie nielen Premier League, ale aj nabitú F-skupinu Ligy majstrov. Jeho priaznivci začínajú opäť veriť v úspech. „Özil nám dal novú nádej. Nádej na lepšie zajtrajšky. A to je vo futbale nesmierne dôležité,“ vraví Wenger.

So skúseným trénerom súhlasí aj jeden z autorov Telegraphu, ktorý svoj článok zakončil veľavravne: život na Emirates Stadium je opäť krajší. Vďaka Özilovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #arsenal #ozil