Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Charkov vylúčili z Ligy majstrov, šancu dostal Stoch

Európska futbalová únia (UEFA) vylúčila pre spojenie so stávkovaním ukrajinský klub Metalist Charkov z prestížnej Ligy majstrov.

14.08.2013 14:07
Metalist Charkov Foto:
Futbalisti Charkova.
debata

Namiesto Metalistu by mal nastúpiť v play-off o účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov 2013/2014 proti Schalke grécky klub Miroslava Stocha PAOK Solún, ktorý minulý týždeň s ukrajinským klubom vypadol v treťom predkole. Definitívne to UEFA potvrdí po mimoriadnom zasadnutí svojej špeciálnej komisie ešte v priebehu stredy.

Dôvodom pre vylúčenie je päťročný dištanc pre športového riaditeľa klubu Jevgena Krasnikova, ktorý neuspel s odvolaním proti svojmu trestu na Športovom arbitrážnom súde (CAS). Krasnikov sa podieľal na ovplyvnení výsledku duelu medzi Metalistom Charkov a mužstvom Karpaty Ľvov z apríla 2008. Súčasné predpisy UEFA, platné od apríla 2007, však zakazujú účinkovať v európskych pohároch klubom, ktoré sú „namočené“ do podobných káuz.

Ukrajinci sa proti rozhodnutiu môžu odvolať na CAS a mohli by pokračovať v Lige majstrov až do definitívneho verdiktu v kauze. Metalist Charkov mal pôvodne odohrať v stredu 21. augusta prvý zápas play-off Ligy majstrov proti nemeckému Schalke 04 Gelsenkirchen. Odveta mala byť na programe 27. augusta v Charkove.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #liga majstrov #PAOK Solún #stávkovanie #charkov