Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp bol na hráčov Dortmundu napriek prehre pyšný

Hoci futbalisti Dortmundu na triumf v Lige majstrov nedosiahli, mal pre nich tréner Jürgen Klopp po finálovej porážke 1:2 s Bayernom Mníchov slová chvály. Borussia podľa neho ukázala, že došla až do súboja o víťaznú trofej oprávnene. Je presvedčený, že mladý tím má veľkú budúcnosť a v ďalších rokoch si finále zahrá znova.

26.05.2013 10:22
Dortmund, sklamanie, Liga majstrov Foto: ,
Sklamaní futbalisti Borussie Dortmund.
debata

„Som šťastný, že sme odohrali dobrý zápas. Zaslúžili sme si byť vo finále a dnes sme to ukázali. Cítim pýchu, smútok pomaly odznieva. Odohrali sme skvelú sezónu v Lige majstrov, hráči boli úžasní,“ povedal po zápase Klopp.

Aj keď Borussia prehrala gólom z predposlednej minúty, snažil sa Klopp brať porážku športovo. „Bolo to dramatické, vyrovnané stretnutie. Chceli sme vyhrať, bohužiaľ to dopadlo takto a už to nemôžeme zmeniť. Pre mňa osobne by bolo horšie prehrať 0:4 alebo 0:5, ako gólom v 89. minúte,“ tvrdil Klopp.

Zápas podľa neho rozhodlo to, že Bayernu v závere všetko sedlo. Duel sa ale mohol vyvíjať inak, keby rozhodca v polovici druhého polčasu udelil mníchovskému Dantemu za kopnutie do brucha Marka Reuse vo vápne druhú žltú kartu a vylúčil ho.

„Keď som to videl v zápase, bol som si istý, že mohol dať druhú žltú kartu. Keď som to potom videl v televízii, povedal som si, že ju mal dať,“ podotkol Klopp k penaltovému zákroku. „Ale v histórii futbalu už rozhodca urobili horšie rozhodnutie. Keby sme hrali v jedenástich proti desiatim, vyhrali by sme? Neviem,“ premýšľal štyridsaťpäťroč­ný kouč.

Dortmund má podľa neho na to, aby finálovú účasť zopakoval. „Povedal som hráčom, že sa vrátime. Možno nie do Wembley, ale pokúsime sa vrátiť do iného finále. Musíme ísť ďalej, táto prehra nás môže posilniť,“ uviedol Klopp, ktorý doviedol Borussiu v rokoch 2011 a 2012 k nemeckému titulu.

V ďalších dňoch bude s vedením riešiť podobu kádra na budúcu sezónu. Mario Götze odchádza do Bayernu a kouč bavorského tímu Jupp Heynckes po londýnskom finále naznačil, že by ho čoskoro mohla nasledovať aj ďalšia z hviezd Borussie Robert Lewandowski.

Klopp ale verí, že sa Dortmund s oslabením mužstva vyrovná. „Kúpime nejaké hráčov, pretože ostatné kluby chcú našich hráčov. Myslím, že budeme mať pohromade celkom slušný tím. Toho by som sa nebál,“ dodal Klopp.

debata chyba