Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Robben nemohol uveriť, že zlomil finálové prekliatie

Až do sobotňajšieho duelu s Dortmundom patril futbalista Bayernu Mníchov Arjen Robben k vyhláseným smoliarom veľkých finálových duelov.

26.05.2013 09:33
Arjen Robben, Bayern, Liga majstrov Foto: ,
Je to tam! Hrdina finále Arjen Robben oslavuje víťazný gól Bayernu.
debata

Od roku 2010 zostal v rôznych súťažiach tesne pod vrcholom hneď štyrikrát, z toho dvakrát v Lige majstrov. Pri minuloročnom finále proti Chelsea si prežil trpké sklamanie, keď zahodil v predĺžení penaltu, proti Dortmundu ale prekliatie zo súbojov o víťaznú trofej konečne zlomil. A rovno víťazným gólom, ktorým v 89. minúte vystrelil Bayernu výhru 2:1.

„Momentálne ani nemôžem popísať, čo sa mi premieta v hlave. Nemôžem uveriť tomu, čo sa stalo. Ani neviem, koľkokrát som o tomto sníval,“ povedal Robben po tom, čo so spoluhráčmi na tretí pokus konečne vyhral najprestížnejšiu klubovú súťaž sveta.

Sobotňajšie finále akoby obrátilo holandskému ofenzívnemu záložníkovi kariéru. V predošlých súbojoch o víťaznú trofej pravidelne zlyhával, proti Dortmundu bol ale hlavným hrdinom svojho tímu a po zásluhe dostal od bývalého kouča Manchestru United Alexa Fergusona cenu pre najlepšieho hráča zápasu.

„Okrem toho minulého roka som pred tromi rokmi prehral vo finále majstrovstiev sveta proti Španielsku, v tom istom roku vo finále Ligy majstrov a raz tiež v Nemeckom pohári. Nechcel som mať nálepku smoliara. Teraz všetko dopadlo dobre a ja môžem na tie predchádzajúce porážky zabudnúť,“ radoval sa Robben.

Priznal, že práve pre predošlé neúspechy z finálových duelov prežíva tak veľkú satisfakciu. „Je to veľmi emotívne zvlášť preto, čím sme si museli prejsť. Minulý rok to bolo obrovské sklamanie,“ uviedol. „Bavili sme sa o tom, že sme tretíkrát za posledné štyri roky vo finále. Že to jednoducho musíme dokázať,“ dodal dvadsaťdeväťročný stredopoliar.

Už keď nastupoval na štadión vo Wembley, cítil sa vraj dobre. Navyše mu veľa ľudí predpovedalo, že mu finále vyjde. „Veľa ľudí mi hovorila, že to finále rozhodnem. Hovorili, že dám gól,“ líčil Robben.

V prvom polčase ešte svoju finálovú smolu nedokázal prekonať a vo dvoch veľkých šanciach zlyhal. Po zmene strán ale konečne prišli jeho chvíle: najprv prihral na vedúci gól a potom sám rozhodol. „V polčase som si sám pre seba hovoril: toto sa znovu stať jednoducho nemôže. Nemôžeš si zase nechať ujsť takú šancu. Keď som potom v poslednej minúte strelil víťazný gól, bolo to ako sen,“ podotkol Robben.

Pohár pre víťaza je podľa neho v správnych rukách. „Zapísali sme sa do histórie. V semifinále sme porazili Barcelonu a vyhrali sme vo finále. K tomu nie je čo dodať,“ doplnil Robben.

debata chyba