Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemecký stroj rozobral aj Barcelonu. Katalánci si vezú domov debakel

Aktuálna sezóna sa aj naďalej nesie v znamení Bayernu Mníchov. Už istý nemecký majster potvrdil, že má parádnu formu. Na lopatky položil obdivuhodným spôsobom v úvodnom semifinále Ligy majstrov aj obávanú Barcelonu.

23.04.2013 22:40
Bayern Mníchov - Barcelona Foto: ,
Najväčšie hviezdy oboch mužstiev v priamom súboji.
debata (4)

Zverenci Juppa Heynckesa si vytvorili pred budúcotýždňovou odvetou na Nou Campe výbornú pozíciu. Na domácom trávniku vyhrali nad lídrom španielskej ligy až prekvapujúco hladko 4:0 a výrazne si pootvorili brány londýnskeho finále. Naopak, postup Barcelony by bol po debakli takmer zázrakom.

Katalánsky veľkoklub načal po 25 minútach hry Müller. Barcelonu však inkasovaný gól nenaštartoval k zlepšenému výkonu. Práve naopak. Domáci boli aj naďalej lepším tímom a súpera počas celého prvého polčasu nepúšťali k jeho tradičnej kombinačnej hre.

Absolútna pohroma však prišla pre Barcelonu až po polčasovej prestávke. Už po štyroch minútach jasala Allianz Arena opäť, keď sa presadil po chybe brankára Valdéza mníchovský kanonier Gomez. V tých chvíľach sa na hosťujúcu bránku valil jeden útok za druhým. Jeden z nich využil na ďalší gól Robben. Jeho presnému zásahu síce predchádzal faul na jedného z barcelonských obrancov, ale napriek tomu platil.

Bayern Mníchov - Barcelona v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Arjen Robben podal skvelý tímový výkon. Pre...

Keď už sa zdalo, že Bayern sa odhodlá k bráneniu výsledku, prišiel pre mužstvo Tita Vilanovu ďalší šok. Po prieniku Alabu dokonal senzáciu svojim druhým gólom v zápase Müller.

Bayern nielenže prevalcoval svojho súpera, ale dokonale vymazal aj jeho najväčšiu hviezdu. Lionela Messiho vypojili domáci úplne z hry. Nečudo, že z tváre najlepšieho futbalistu planéty sa dalo po väčšinu času čítať len rozčarovanie a sklamanie.

Bayern Mníchov – FC Barcelona 4:0 (1:0)
Góly: 25. a 82. Th. Müller, 49. M. Gómez, 73. Robben, ŽK: 33. M. Gómez, 46. Javi Martínez, 87. Schweinsteiger – 39. Bartra, 86. Alexis Sánchez, 89. Jordi Alba, 90.+ Iniesta, rozhodoval: Kassai (Maď.), 69 000 divákov.
Bayern: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – Javi Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller (83. Pizarro), Ribéry (89. Shaqiri) – M. Gómez (71. Luiz Gustavo)
Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Bartra, Jordi Alba – Xavi Hernández, S. Busquets, Iniesta – Alexis Sánchez, Messi, Pedro Rodríguez (83. David Villa)

4 debata chyba