Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani Panenka, ani Pirlo. Maicosuelov trapas pripravil Udinese o postup

Futbalisti talianskeho tímu Udinese Calcio budú ešte dlho frustrovane spomínať, akým kurióznym spôsobom prišli o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Najmä jeden z nich - Brazílčan Maicosuel.

29.08.2012 13:02
Maicosuel, Beto Foto:
Brankár Bragy Beto chytá zbabraný pokus Maicosuela z Udinese.
debata (4)

Práve tento 26-ročný ofenzívny stredopoliar svojou ležérne kopnutou jedenástkou spôsobil, že miesto medzi futbalovou smotánkou starého kontinentu si vybojoval portugalský Sporting Braga.

Čo sa vlastne stalo? Odveta súboja play-off medzi Udinese a Bragou dospela do rozstrelu zo značky pokutového kopu, lebo oba zápasy sa skončili rovnakým výsledkom 1:1. A v rozstrele sa zo všetkých strelcov na oboch stranách zmýlil jediný – Maicosuel. Za stavu 2:2 sa striedajúci Brazílčan postavil k lopte a z bieleho bodu ju zahral jemným oblúčikom do stredu brány priamo do rúk brankára Beta, ktorý sa nestačil presunúť do jednej či druhej strany.

Ako prišlo Udinese o postup do skupinovej fázy LM

Maicosuel možno chcel napodobniť legendárneho československého reprezentanta Antonína Panenku a jeho „dloubák“ do siete Nemecka z finále ME v roku 1976, či Taliana Andreu Pirla a jeho šikovne premenenú jedenástku vo štvrťfinálovom rozstrele proti Anglicku na nedávnych ME v Poľsku a na Ukrajine. Nestalo sa a namiesto hrdinu sa stal najsmutnejším mužom, ktorý pripravil svoj tím o postup.

Slávna penalta Antonína Panenku

Braga zvíťazila v jedenástkovom rozstrele 5:4 a druhý raz si zahrá v skupinovej fáze najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. Udinese bude hrať rovnako ako pred rokom Európsku ligu UEFA.

4 debata chyba