Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan trpel od prvej minúty, pred odvetou je bez šancí

Futbalisti Slovana Bratislava podľahli v úvodnom zápase tretieho predkola Ligy majstrov Olympiakosu Pireus 0:2 a pred odvetou v Grécku sú ich šance na postup minimálne. Ak Slovan nepostúpi, bude mať šancu presadiť sa ešte v Európskej lige, kde bude zaradený do posledného predkola.

29.07.2009 19:29 , aktualizované: 22:30
Liga majstrov, Slovan - Olympiakos, Sylvestr,... Foto:
Útočníci Slovana dostávali minimum priestoru. Jakuba Sylvestra bráni Raúl Bravo.
debata

Liga majstrov – 3. predkolo – 1. zápas:

Slovan Bratislava – Olympiakos Pireus 0:2 (0:2)

ONLINE PRENOS ZO ZÁPASU

  • Góly: 2. A. Papadopoulos, 21. Leonardo. Diváci: 21 250. Rozhodca: Circhetta (Švajč.). Žlté karty: Dobrotka, Petráš, Kozák – Maresca.
  • Slovan: Bičík – Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, P. Petráš – J. Kozák – Gaúcho (74. Ivana), Saláta (79. Černák), Slovák – Halenár, Masaryk (58. Sylvestr).
  • Olympiakos: Nikopolidis – M. Žewlakow, A. Papadopoulos, Mellberg, Raúl Bravo – Zairi, Ledesma, I. Papadopoulos (70. Maresca), Dudu, Leonardo (60. Galletti) – Mitroglou (84. Diogo).

Prvá akcia. Prvý roh. A prvý gól. Za Bičíkovým chrbtom. V úvodnom stretnutí tretieho predkola Ligy majstrov proti Olympiakosu Pireus nechceli slovanisti na Tehelnom poli najmä inkasovať. Schytali gól hneď na úvod, ani nevedeli ako. Po rohovom kope dorážal loptu medzi dezorientovanými domácimi do siete obranca Papadopoulos.

Zlý sen trval takmer celý prvý polčas. Slovan podľahol 0:2, o výsledku sa rozhodlo v úvodnej dvadsaťminútovke. Pred odvetou, ktorá bude o týždeň, je slovenský majster prakticky bez šancí na postup.

Od úvodného gólu bol grécky majster pánom na ihrisku a aj keď sem-tam poskytol priestor bratislavskému tímu, kontroloval hru. Jeho hráči boli rýchlejší, technickejší a keď zapli na vyššie obrátky, domácim hrozilo vždy nebezpečenstvo. V 21. min vbehol do šestnástky Leonardo a zvýšil. V 36. min sa pohral so slovanistami Zairi, ale zachránil brankár Bičík.

Slovan mohol pred odchodom na prestávku vykresať aspoň nádej na zvrat, ale Saláta zblízka napálil do žrde. V druhom polčase zvýšili domáci aktivitu, Olympiakos však s prehľadom udržiaval náskok. Mohol byť aj vyšší, ale zopárkrát úspešne zasiahol brankár Bičík.

„Bol to zaujímavý zápas, hodnotil tréner Slovana Dušan Uhrin. "Jeho priebeh ovplyvnil prvý gól. Naše mužstvo ho nestrávilo a hralo celý prvý polčas zle, hoci si v závere vypracovalo jednu šancu. Po prestávke sa hra otočila, mali sme prevahu, ale bez efektu.“

Tréner Olympiakosu Temuri Kecbaji konštatoval, že jeho tím dosiahol cieľ, ktorý si predsavzal. „Sme veľmi spokojní,“ povedal. „Strelili sme rýchly gól, vyhrali 2:0 a mohli sme zvíťaziť aj vyššie, lebo sme mali dosť ďalších šancí.“

Samuel Slovák (stredopoliar a kapitán Slovana): „Dostať gól v podstate v prvej minúte stretnutia je vždy veľmi nešťastný okamih. Potvrdilo sa to aj teraz, lebo sme za 25 minút urobili dve veľké chyby a súper ich okamžite využil. Sú to hráči, ktorí sú ostrieľaní európskymi súťažami a vedeli tie naše nedostatky v hre využiť. Práve dvoma obrovskými chybami sme súpera dostali na koňa, my sme so svojím hráčskym sebavedomím padli nižšie, čo sa odrazilo najmä na hre v prvom polčase. V druhom polčase sme sa snažili niečo so zápasom ešte urobiť, no súper nám dovolil vypracovať si iba pološance, ktoré pre ich bránu neznamenali žiadne nebezpečenstvo. Je to veľká škoda, že sme takto v prvom stretnutí dopadli.“

Ján Kozák ml. (stredopoliar Slovana): „Neustrážili sme začiatok zápasu, začali sme zle a oni to už potom využili. Do Grécka pôjdeme pre dobrý výsledok a budeme sa už potom koncentrovať na Európsku ligu.“

Pavol Kováč (brankár Olympiakosu Pireus): „Chyby patria k futbalu. Takto sme si to predstavovali, sme radi, že sme tento zápas vyhrali a verím, že náskok z neho si doma už postrážime. Je to zápas európskych pohárových súťaží, ktorý sa nehrá na krásu a technický dojem, ale hlavným cieľom v ňom je postup ďalej. Sme radi, že sme jednou nohou v ďalšej fáze.“

Domáceho útočníka Juraj Halenára (vpravo)...
Samuel Slovák (vpravo) sa snaží zastaviť...
+6Ján Kozák (vpravo) zastavuje Ioannisa...
debata chyba