Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bachratý má sedem dní na dôkazy

Keďže výroky Jozefa Bachratého, prezidenta FC Spartaka Trnava, spochybnili objektivitu rozhodovania v I. lige, avšak bez preukázania relevantných dôkazov, šéf Trnavy sa za svoje výroky bude musieť zodpovedať pred disciplinárnou komisiou SFZ.

06.04.2006 22:15
debata

„Pán Bachratý dostal lehotu siedmich dní, aby DK predložil dôkazy o manipulácii s výsledkami zápasov, ak ich má. Ak nie, bude vecou riadneho disciplinárneho konania, ako sa k týmto vyhláseniam predsedu predstavenstva trnavského Spartaka postaví DK, ktorá je riadnym orgánom Rady SFZ,“ dodal generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Dušan Tittel na vysvetlenie.

„Členovia výkonného výboru sa dištancovali sa od vyjadrení pána Bachratého a vyzvali ho, aby svoje tvrdenia aj hodnoverne preukázal. V opačnom prípade budú očakávať od pána Bachratého preukázanie morálneho postoja, ktorým by uviedol veci na pravú mieru. Zároveň členovia VV SFZ všetky náležitosti súvisiace s udalosťami počas ligového zápasu Trnava - Nitra, ako aj udalosťami na tlačovej konferencii FC Spartak Trnava, presunuli na riešenie do kompetencie disciplinárnej komisie SFZ, ktorá vo veci už začala konať,“ povedal Dušan Tittel.

„Chcel by som tieto veci uviesť na pravú mieru,“ začal na tému trnavských obvinení Štefan Krídla, predseda DK SFZ. „Disciplinárna komisia ako orgán Rady SFZ sa automaticky zaoberá každým nešportovým a nevhodným podnetom, ktorý vznikne pred, počas a po futbalovom stretnutí. Tak to bolo aj teraz, keď Spartak Trnava urobil tlačovú besedu okolo zranenia Mareka Ujlakyho,“ vysvetlil šéf disciplinárky SFZ.

„Naša komisia už začala konanie voči futbalovému klubu FC Spartak Trnava, lebo páni Jozef Bachratý, Jozef Adamec a Martin Rayman na nedávnej tlačovej konferencii nevystupovali ako súkromné osoby, ale ako predstavitelia futbalového klubu FC Spartak Trnava. A svojimi výrokmi veľmi poškodili meno slovenského futbalu, rozhodcov a funkcionárov, ako aj hráča a trénera súpera. Preto sme ich vyzvali, aby do 11. apríla predložili disciplinárnej komisii všetky dôkazy, na základe ktorých tvrdili to, čo sa publikovalo v slovenských médiách po tejto tlačovej besede. Pána Bachratého, trénera Jozefa Adamca i Martina Raymana sme pozvali na zasadanie disciplinárnej komisie SFZ, ktoré bude 12. apríla. Chceme od nich, aby predložili dôkazy, o ktorých hovorili. Na základe týchto dôkazov budeme ďalej konať. Dôkazy od nich potrebujeme, aby sme mohli ďalej postupovať podľa pravidiel a disciplinárneho poriadku SFZ. Ak tie dôkazy v stanovenej lehote nepredložia, budú sa musieť za svoje výroky, samozrejme, zodpovedať v zmysle disciplinárneho poriadku SFZ. V tejto chvíli nechcem nič predbiehať. Počkáme si na dôkazy, potom budeme postupovať v zmysle platných noriem SFZ,“ zdôraznil Štefan Krídla.

Dobiáš z Nitry dostal 8-zápasový dištanc

Disciplinárna komisia SFZ potrestala hráča FC Nitra Petra Dobiáša za hrubý faul na hráča Trnavy Mareka Ujlakyho v sobotňajšom zápase 25. kola I. ligy FC Spartak Trnava – FC Nitra (0:1) nepodmienečným zastavením športovej činnosti na dobu 8 zápasov nepodmienečne od 8. apríla 2006. 

Ako v tejto súvislosti uviedol Štefan Krídla, predseda DK SFZ, členovia komisie k tomuto trestu dospeli jednomyselne, lebo útočník Nitry hrubým nešportovým konaním porušil futbalové pravidlá a tento jeho nedovolený zákrok mal veľmi bolestivý dopad na protihráča. „Navyše faulovaný hráč nielenže musel odstúpiť z hry, ale po tomto zákroku bude na dlhšiu dobu vyradený z aktívnej činnosti a liečenie jeho zranenia si vyžiada dlhšiu dobu práceneschopnosti. Tento fakt nám potvrdil aj jeho ošetrujúci lekár, respektíve lekár, ktorý postihnutého hráča operoval,“ komentoval Štefan Krídla.

Zároveň aj vysvetlil určitú benevolenciu voči hráčovi Nitry, keďže Dobiášovi hrozil dištanc až na 4 až 6 mesiacov. Podľa šéfa disciplinárky dostal taký nízky trest, lebo doteraz ešte nebol disciplinárne trestaný, svoj čin oľutoval a zranenie hráča Trnavy ho veľmi mrzí, čo deklaroval nie iba na zasadaní disciplinárnej komisie SFZ, ale aj v slovenských médiách.

Voči výške trestu pre Petra Dobiáša sa všetky zainteresované strany môžu v časovej lehote 15 dní odvolať.

debata chyba