Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín toto ešte nezažil. V 85. minúte bolo 0:0, potom sa pod hradom čerti ženili

V sobotňajšom stretnutí 18. kola futbalovej Fortuna ligy zvíťazila Dunajská Streda na pôde Trenčína 4:0.

12.11.2022 17:06
Trenčín, Dunajská Streda Foto: ,
Zsolt Kalmár, hrdina Dunajskej Stredy.
debata (1)

Domáci dohrávali bez trojice vylúčených hráčov, no dlho sa im aj v početnej nevýhode darilo držať nerozhodný stav. Hostí vykúpil až v závere dvojgólový strelec Zsolt Kalmár, v nadstavenom čase prikrášlili skóre Dominik Kružliak a Cesar Blackman.

Hráči DAC uspeli štvrtýkrát za sebou a bodovo sa dotiahli na bratislavský Slovan.

AS Trenčín – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:4 (0:0)

  • Góly: 85. a 88. Kalmár (druhý z 11 m), 90.+1 Kružliak, 90.+3 Blackman. ŽK: Emeka, Pires, Kukučka, Stojsavljevič – Gavrič, Risvanis, Dimun, ČK: 39. Emeka po 2. ŽK, 64. Stojsavljevič po 2. ŽK, 87. Pires po 2. ŽK. Rozhodovali: Gemzický – Jánošík, Čajka
  • Trenčín: Kukučka – Ďuriška, Pires, Stojsavljevič, Kozlovský – Hollý (89. Kupusovič), Bainovič (89. Lavrinčík), Gajdoš (46. Ibrahim) – Kmeť, Emeka, Soares (89. Demitra)
  • Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana (5. Muhamedbegovič, 77. Kružliak) – Veselovský (60. Kalmár), Káčer (60. Nebyla), Dimun – Blackman, Leginus (60. Ramadan), Ga­vrič

Domáci prehrávali už 1:4

Futbalisti Zlatých Moraviec prehrávali doma s Banskou Bystricou už 1:4, napokon však dokázali remizovať 4:4.

V 72. minúte bol vylúčený hosťujúci Timotej Záhumenský a ViOn v priebehu dvadsiatich minút dokázal zmazať trojgólové manko. V piatej minúte nadstaveného času vyrovnal prvým gólom v sezóne striedajúci Tomáš Vestenický.

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Dukla Banská Bystrica 4:4 (0:1)

  • Góly: 60. Ďubek (z 11 m), 75. Brenkus, 77. Niarchos, 90+5. Vestenický – 51. a 69. Depetris, 23. Uhrinčať, 56. Polievka, ŽK: Šuvalija – Záhumenský, Rymarenko, Willweber, Hanes, ČK: Záhumenský, rozhodovali: Ziemba – Kmec, Halíček
  • Zlaté Moravce: Lukáč – Čonka (83. Vestenický), Šuvalija, Toml, Šula – Múdry (73. Brenkus), Ďubek, Pintér (25. Pinte) – Mondek, Niarchos, Almeida
  • Banská Bystrica: Hruška – Záhumenský, Willweber, Uhrinčať, Migaľa – Rymarenko (87. Ľupták), Richtárech (87. Kupčík), Faško, Slávik – Polievka (79. Hanes), Depetris (70. Franko)

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner FC ViOn: „Banská Bystrica sa ukázala ako progresívne mužstvo, ktoré vie čo chce hrať. Prehrávali sme dvakrát o tri góly, ale stále sme chceli s pokorou hrať až do konca. Som hrdý na našich chlapcov, že dreli až do samého konca a som šťastný za nich že sa im podarilo vyrovnať. Mám rád , keď sú v stretnutí emócie, ale len tie pozitívne. Som smutný, že na strane Dukly sú zranení hráči, ale určite v tom nehľadajte žiaden úmysel z našej strany.“

Michal Ščasný, tréner Dukly Banská Bystrica: "Chcem, aby táto tlačovka bola bez emócií a nie ako to bolo na konci stretnutia. Gratulujem domácim k remíze a trénerovi k tomu, že odkedy prevzal mužstvo ešte v lige neprehral.

Myslím si že hlavne jeden pán by mal chrániť zdravie hráčov. Ľubo Wilveber má zlomený nos, Uhrinčať má vykĺbené rameno avšak v týchto prípadoch nebol pískaný ani faul. Vrátim sa k stretnutiu s Dunajskou Stredou, kde sme mali kopať pokutový kop , na našu písomnú sťažnosť nám prišiel list, že sme mali pravdu, ale body nám nikto nevráti. Toto, čo predvádzajú páni na hracej ploche je niečo nemyslitelné.

Žilina ponížila Slovan, padla na Zemplíne

Futbalisti Michaloviec si poradili so Žilinou 3:2. Aj vďaka dvom gólom Matúša Marcina si MFK Zemplín udržal reálnu šancu bojovať o účasť v hornej polovici tabuľky. Aktuálne sú Michalovčania na 7. priečke o bod za Žilinou, pričom odohrali o zápas menej ako ich sobotňajší súper.

MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina 3:2 (1:1)

  • Góly: 10. a 53. Marcin, 48. Peňa – 16. Bari, 73. Stojčevski. ŽK: Kotula, Hrnčár (tréner) – Myslovič, Nemčík, Stojčevski, Kopas. Rozhodovali: Kišš – Ferenc, Hrmo, 808 divákov.
  • Michalovce: Száraz – Magda, Jeřábek (30. Ranko), Kotula, Mendez – Begala, Njie, Peňa – Vico (81. Šimamura) – Marcin, Kanu (64. Da Silva), Jánošík (81. Žofčák)
  • Žilina: Belko – Nemčík, Stojčevski, Leitner – Bari (88. Kopas), Iľko, Myslovič (85. Gidi), Anang (46. Rusnák) – Ďuriš, Jambor (60. Jibril), Galčík (60. Kaprálik)

Hlasy po zápase /zdroj: www.mfkzemplin.sk/:

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: „Zápas mal podľa mňa vynikajúcu úroveň a tempo, jazdilo sa hore-dole. Chceli sme hrať aktívne, pressingovo a agresívne, čo sa nám aj darilo počas veľkej časti zápasu. Z toho nám vychádzali aj super akcie. Som pyšný na svoje mužstvo, pretože podalo jeden fantastický výkon.“

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Nemali sme dobré vstupy do oboch polčasov. V tom prvom sme sa však rýchlo dokázali vrátiť do hry a po vyrovnaní sme mali aj niekoľko dobrých príležitostí k tomu, aby sme zápas aj otočili, ale to sa nám nepodarilo. Musím vyzdvihnúť aj pressing Michaloviec, niektorí hráči sa s tým od začiatku nevyrovnali veľmi dobre a bolo tam veľa nepresností. Aj napriek tomu sme na ťažkom teréne dokázali kombinovať a vypracovať si príležitosti.

Do druhého polčasu sme išli s tým, aby sme hrali jednoduchšie a súpera zaskočili, čo sa nepodarilo, pretože domáci nám odskočili na dva góly a vyzeralo to tak, že sa už do zápasu nedostaneme. Vyšla nám však jedna akcia, po ktorej sme znížili a zdalo sa, že dokážeme s výsledkom ešte niečo urobiť. Prežili sme však jedno brvno a myslím si, že Michalovce boli k víťazstvu bližšie, dobre sa na nás pripravili a vyhrali zaslúžene."

Liptáci opäť odišli naprázdno

Futbalisti Podbrezovej zdolali doma posledný Liptovský Mikuláš 1:0 a poistili si priebežnú štvrtú priečku v tabuľke. Hostia prezimujú na dne ligového peletónu.

Domáci mali dobrý vstup do zápasu. Išli do vedenia už v ôsmej minúte po útočnej akcii na jeden dotyk, keď finálnu prihrávku ponúkol Kováčik a Cobnan zoči–voči brankárovi Liptákov nezaváhal. Vedenie mohli potom navýšiť Kováčik, Bartoš a najmä Paraj, ktorý pálil do brvna. Na opačnej strane neuspeli v dobrých pozíciách Popović a Václavík.

Hneď po zmene strán nevyužil únik Cobnan, vychytal ho Sváček. Vyrovnanie odmietol vo veľkej šanci hosťujúci Jendrišek. V závere si už Podbrezovčania postrážili tesný výsledok, keď Liptákov oslabil vylúčený Totka.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0)

  • Góly: 8. Cobnan. ŽK: Kukoľ, Bariš – Filinský, Gerát, Jendrišek, Staš, Totka, Kostelník (tréner). ČK: 88. Totka po 2ŽK. Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Pacák.1470 divákov.
  • Podbrezová: Ludha – Kováčik, M. K. Bartoš, Grešák – Oravec (64. Grendel), Paraj, Bakaľa, Ďatko (90. Bariš) – Kuzma, Cobnan (81. Kukoľ), Pavúk (64. Breznaník)
  • L. Mikuláš: Sváček – Župa, Popović, Bedecs – Káčerík, Gerát, Václavik, Staš (78. Totka) – Gaži (63. Laura), Jendrišek (78. Ďungel), Filinský

Výsledky 2. ligy

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – KFC Komárno 2:1 (1:0)
Góly: 8. Barbora, 77. Saláta (vlastný) – 49. Németh. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Steinhübel – Ganbold, Mészáros, 315 divákov

MŠK Púchov – Slavoj Trebišov 0:1 (0:0)
Gól: 69. Bajtoš. Rozhodoval: Batiz, ŽK: Holáň, Cifranič, Slovák, Kopičár – Zsemlye, Danko, Rokyta, 375 divákov

MŠK Považská Bystrica – FK Humenné 2:0 (1:0)
Góly: 30. Boris, 83. Zuziak. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Nagy, Begáň, Slávik – Maťaš, Vasiľ, 385 divákov

1. FC Tatran Prešov – FC Košice 2:1 (1:1)
Góly: 45.+, 53. Dolný (druhý z 11 m) – 13. Sagna. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Horváth – Majdan, Liener, Krivák, Golikov, Jonec, Gáll, ČK: 83. Horváth (Prešov) po druhej ŽK


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda #Zsolt Kalmár