Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss splnil, čo sľúbil. Na Tehelnom poli sa rozdávali kruté tresty

Po výhre v Bazileji 2:0, nečakaná prehra 0:4. Doslova zahanbujúca. V Trenčíne. Tréner futbalového Slovana Bratislava po nej vypenil.

11.10.2022 13:58
11. Ivan Šaponjič Foto: ,
Ivan Šaponjič bude trénovať individuálne.
debata (18)

Že na Tehelnom poli bude cez týždeň rušno, naznačila už tlačová konferencia po ligovej prehre. Skúsený lodivod belasých sľuboval, že po nej vyvodí dôsledky. Dlho sme nečakali a prvé tresty sú už na svete.

Trenčiansku blamáž si podľa informácií portálu sport.sk odniesli predovšetkým traja hráča – Uche Agbo, Richard Križan a Ivan Šaponjič. Aj keď sa pôvodne špekulovalo, že niektorí pôjdu na nejaký čas do druholigového béčka, realita je ešte tvrdšia. Všetci traja vraj budú do konca jesene trénovať individuálne.

Na Slovan čaká vo štvrtok ďalší zápas Európskej konferenčnej ligy. Belasí po týždni opäť privítajú Bazilej. Paradoxne, práve na štadióne Sv. Jakuba odohrali dosiaľ najlepšie stretnutie v sezóne, trenčiansky výbuch je preto nepochopiteľný.

„Samozrejme, je to hanba pre klub, pre mňa, verím, že aj pre hráčov, aj keď asi nie všetkých. Musím z toho vyvodiť dôsledky, pretože takto sa za klub nehrá a nebojuje,“ hodnotil Weiss po zápase.

Najvyťaženejší slovanisti v pohárovej Európe Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Vladimír Weiss ml. - 337 minút

„Je to samozrejme aj moja chyba, niektorým hráčom som dôveroval, dal som im šancu. Žiaľ, niektorí nemajú na to, aby hrali v Slovane, ako som sa niekoľkokrát vyjadril. Aj tak by sme mali s týmto mužstvom v Trenčíne prinajmenšom neprehrať takýmto rozdielom,“ pokračoval.

Kritike opäť podrobil ofenzívu.

"Za stavu 0:0 sme mali dve čisté šance, Hrnčár a Šaponjič boli v dvoch gólových príležitostiach. Kde je však náš útok, kde sú tie mená, keď posledné tri góly dali pravý obranca a stopéri…

Tam nás tlačí topánka. Od zajtra pôjdu niektorí hráči do béčka, pretože takto sa za Slovan nebojuje. Jeden-dvaja-traja hráči tam nechali srdce, nebudem ich menovať, ostatní veľmi zlé," podotkol a vyjadril sa aj k budúcotýždňovej domácej odvete s Bazilejom:

„Beriem to aj na seba, pretože ja som zodpovedný za výsledok. Verím, že do štvrtka nájdeme 10 statočných, ktorí sa pobijú proti Bazileju, a niekoľkých ďalších, ktorí im budú konkurencieschop­ní.“

Futbalisti Slovana, ktorým končí zmluva Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Martin Trnovský
 Post: Brankár
 Vek: 22...

Na Slovane sa v uplynulých týždňoch dejú veci. Preradenie troch hráčov nasleduje po veľkých zmenách v realizačnom kádri. Z klubu vyhodili zopár dôležitých funkcionárov, medzi nimi aj Richarda Trutza, bývalého športového riaditeľa. Po tomto kroku majiteľa Ivana Kmotríka st. sa rozhodol z pozície generálneho riaditeľa klubu rezignovať jeho syn Ivan Kmotrík ml.

Podľa zákulisných informácií boli zmeny výsledkom dlhodobejšieho napätia medzi Kmotríkom ml. a trénerom Vladimírom Weissom. Ten chcel z Tehelného poľa v lete odísť, v poslednej chvíli však zasiahol majiteľ a Weiss zotrval.

Slovan, Trenčín Čítajte viac Šok na záver kola. Ružový Slovan schytal výprask v Trenčíne

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.