Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok na záver kola. Ružový Slovan schytal výprask v Trenčíne

Futbalisti Slovana Bratislava podľahli v nedeľnom stretnutí 13. kola Fortuna ligy domácemu Trenčínu prekvapujúco hladko 0:4.

09.10.2022 19:54 , aktualizované: 22:26
Slovan, Trenčín Foto: ,
Brankár Slovana Adrián Chovan sa prizerá, ako sa jeho spoluhráč Jurij Medveděv snaží zabrániť gólu po hlavičke obrancu Trenčína Kelvina Spencera Piresa.
debata

Úradujúci majster zaznamenal druhú prehru v sezóne, napriek tomu zostáva na čele tabuľky. Pred druhým Spartakom Trnava má jednobodový náskok a zápas k dobru. Trenčín figuruje na ôsmej priečke.

V drese domácich sa blysol dvomi gólmi Kelvin Pires, po jednom pridali pridali Eynel Soares a Rahim Ibrahim.

Vladimír Weiss st., Vladimír Weiss ml. Čítajte viac Weiss: Je to hanba, aj keď asi nie pre všetkých. Niektorí hráči pôjdu do béčka

Tréner „belasých“ Vladimír Weiss st. nechal oddychovať viaceré opory, Jaba Kankava, Juraj Kucka či Aleksandar Čavrič nastúpili až od druhého polčasu, no Slovan sa nedokázal presadiť. Opäť sa ukázalo, že netradičné ružové dresy mu šťastie neprinášajú.

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 4:0 (2:0)
Góly: 19. a 58. Pires, 31. Soares, 86. Ibrahim. Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Jánošík, ŽK: Kupusovič, Pires – Weiss ml., E. Ramirez.
Trenčín: Kukučka – Yem (78. Mičuda), Pires, Ďuriška, Kozlovský – D. Hollý (74. Ibrahim), Bainovič, Gajdoš (74. Lavrinčík) – Kmeť, Kupusovič (84. Witan), Soares
Slovan: Chovan – Medveděv (46. Kucka), Križan, Voet, De Marco – Agbo (46. Kankava), Weiss, Mustafič (67. E. Ramirez) – Hrnčár, Šaponjič (46. Čavrič), Barseghjan (67. Zmrhal)

trenčín slovan Čítajte viac Zápas Trenčín - Slovan sme sledovali ONLINE

DAC zdolal Žilinu

Futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v šlágri kola nad MŠK Žilina 5:2. Hostia otvorili skóre v 17. minúte, keď sa presadil Adrián Kaprálik, domáci však potom strelili dva góly a viedli 2:1.

Žilinčania ešte vyrovnali, no Dunajská Streda v druhom dejstve dokázala prekonať brankára Mareka Teplana ešte trikrát a slávila trojbodový zisk.

Domáci sa po triumfe dostali v tabuľke na 3. miesto. Žilina klesla na šiestu pozíciu, keď v trinástich zápasoch získala 19 bodov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 5:2 (2:1)
Góly: 35. Nebyla, 38. Veselovský, 59. Krstovič, 63. a 75. Szánthó – 17. Kaprálik, 51. Jambor. Rozhodovali: Kráľovič – Jekkel, Vitko, ŽK: Leitner, Kaprálik (obaja Žilina), 5032 divákov.
Dunajská Streda: Petráš – Alex Pinto, Risvanis (74. Kružliak), Muhamedbegovič, Andzouana – Dimun, Káčer (32. Nebyla), Veselovský (82. Blackman) – Szánthó (82. Balogh), Krstovič (82. Kalmár), Gavrič
Žilina: Teplan – Rusnák (82. Jibril), Leitner, Nemčík, Bari (73. Galčík) – Myslovič, Kopas, Gidi (46. Iľko) – Kaprálik, Jambor (90.+4 Trabalík), Ďu­riš

Adrián Guľa, tréner DAC: "Výborná reklama na futbal. Zápas bol ofenzívny, rýchly, z našej strany vynikajúco zvládnutý. Je to cenné víťazstvo proti kvalitnému súperovi. Cením si, že sme dobre zareagovali na určité situácie. Chlapci ukázali individuálne schopnosti a išli za víťazstvom.

Bol to pekný večer, v dobrom zápase sme získali tri body, ale musíme zostať na zemi, lebo za päť gólov sme získali len tri body. Musíme pracovať na tom, aby sme odohrali viac takýchto zápasov. Chceme hrať naďalej aktívne, útočne. Keď dáme päť gólov, môžeme inkasovať dva."

Jaroslav Hynek, tréner Žilina: "Taký výsledok sa mi ťažko hodnotí. Do zápasu sme vstúpili dobre, súper mal z nás rešpekt, ale čakali sme, že budú na nás pripravení. Boli sme nebezpeční, podarilo sa nám dať prvý gól a taktika fungovala úspešne.

Po nedobránení situácie sme dostali gól a potom domáci ešte odskočili. Začiatok druhého polčasu sa vydaril, dali sme vyrovnávajúci gól na 2:2, ale po zlej komunikácii sme inkasovali a to bolo na mužstve cítiť. U domácich sa ukázala individuálna kvalita hráčov. Víťazstvo DAC-u je zaslúžené."


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín