Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Galád zažil, čo nikdy. Etika na úrovni, tvrdil

Ivan Galád si pred príchodom do Zlatých Moraviec spočítal, čo ho v tomto roku ešte čaká.

09.10.2022 14:13
Ivan Galád Foto: ,
Ivan Galád na tréningu Zlatých Moraviec.
debata

„Máme pred sebou 45 pracovných dní. Našim rodinám a ostatným veciam sa budeme venovať len vo voľnom čase, ktorého bude trochu menej. Veríme, že získame nejaké body,“ vyhlásil po nástupe do novej funkcie.

Prvé tri dni práce s mužstvom využil stopercentne. Na prvom tréningu ho viedol minulý týždeň vo štvrtok a v sobotu mal premiéru na lavičke v Skalici.

ViOn vybojoval prvé víťazstvo v sezóne na ihrisku súpera. V tabuľke sa vyššie neposunul, stále mu patrí predposledné miesto. Vyhral aj posledný Liptovský Mikuláš v Michalovciach, prvý raz vôbec v aktuálnom ročníku a má len o tri body menej.

SR B. Bystrica šport futbal FL 13. kolo Trnava BBX Čítajte viac Trnava uspela na Štiavničkách, Galádovi vyšla premiéra

„Veľmi sa teším z víťazstva. Hráčom som len trošku ukázal cestu. Bolo to o nich a o klube. Urobili sme len prvý krok, čaká nás množstvo práce,“ komentoval výhru 59-ročný Galád.

Minulý týždeň Ján Kocian požiadal o uvoľnenie z postu trénera zo zdravotných dôvodov. Skúsený Galád nastúpil do nového prostredia za okolností, na aké nebol doteraz zvyknutý.

„Taký nástup som ešte nezažil a to už trénujem veľa rokov. Stretol som sa s pánom Kocianom, s pánom majiteľom Ondrejkom a rozprávali sme sa, ako situáciu riešiť. Väčšinou to prebieha tak, že trénera odvolajú a nastúpi ďalší. Toto bolo na vysokej etickej úrovni,“ priblížil prvé kroky.

Galád doteraz pôsobil najdlhšie v Nitre, kde sa s pauzami štyri razy posadil na lavičku. „ViOn vnímam ako stabilný klub na slovenskej scéne. Vidíme, čo sa stalo v Nitre, Senici i Seredi. Preto u mňa ViOn stojí na vysokých pozíciach, čo sa týka serióznosti.“

Galádovou hlavnou úlohou bude vytiahnuť tím v tabuľke vyššie. Po výhre v Skalici mu zostalo v tomto roku ešte 42 pracovných dní.

„Budeme stavať na troch atribútoch. Potrebujeme motiváciu, schopnosti a trochu šťastia,“ zdôraznil tréner, ktorý v minulosti viedol aj slovenskú reprezentáciu do 21 rokov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Galád #FC ViOn Zlaté Moravce