Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaujímavá Podbrezová baví. Tlak je abnormálny, tvrdí tréner

Ani jedna prehra, z posledných piatich zápasov štyri víťazstvá, tristo minút bez inkasovaného gólu. Taká je aktuálna bilancia futbalistov z Podbrezovej.

18.09.2022 11:34
7. Podbrezová Foto: ,
Futbalisti Podbrezovej.
debata

Naposledy si nováčik najvyššej súťaže poradil doma s trápiacim sa Trenčínom, vyhral 2:0 a vyrovnal klubový rekord. Niečo podobné už totiž raz zažíval.

V ročníku 2016/17 takisto neprehral za sebou desať zápasov, vtedy za šesť víťazstiev a štyri remízy vybojoval ešte o niečo viac bodov (23). Neskôr mu jednu remízu s Myjavou, ktorá opustila súťaž, odrátali.

SR Futbal FL 11.kolo Žilina L.Mikuláš ZAX Čítajte aj Jazda Podbrezovej pokračuje, je druhá. Jendriškov gól Liptákom nestačil

Tím z najmenšej obce, v ktorej sa hrá prvá futbalová liga, je príjemným prekvapením doterajšieho priebehu súťaže. Usiluje sa o atraktívny futbal a zápas čo zápas púta väčšiu pozornosť, čo však prináša aj zvýšené nároky.

Naznačil to po súboji s Trenčínom aj český tréner Podbrezovčanov Roman Skuhravý. „Víťazstvo si vážim, lebo sa dostávame do fázy, keď sú očakávania a mentálny tlak na hráčov abnormálne. S tým všetkým sa musíme naučiť žiť a hrať.“

Výsledky jeho zverencov sú o to cennejšie, že v lige pôsobia ako jeden z troch nováčikov.

Pred šiestimi rokmi, keď na Horehroní zažívali rovnako úspešnú jeseň, hralo mužstvo medzi elitou už tretí rok. Postúpilo medzi ňu dva roky predtým a v tom čase zďaleka nebolo také úspešné.

"Netvrdíme, že budeme bojovať o titul, ale chceme byť zaujímaví, hrať ofenzívne, cieľom je, aby náš futbal ľudí bavil.

Keby sme sa dostali do prvej šestky, bolo by to nádherné," formuloval svoje predstavy na prahu novej sezóny generálny riaditeľ FK ŽP Miroslav Poliaček.

Stanislav Lobotka Čítajte aj Lobotka investoval do Podbrezovej. Do chodu klubu nezasahuje

Podbrezová tento trend plní: je zaujímavá a jej futbal zväčša aj baví. Po reprezentačnej prestávke ju čaká doteraz najťažšia skúška. Predstaví sa v súboji s obhajcom titulu na Tehelnom poli.

Doma ho v úvode sezóny zaslúžene zdolala (2:1). Môže to byť zlomový zápas. Na jeseň 2016 sa séria Podbrezovej skončila práve v jedenástom stretnutí: podľahla na pôde v tom čase vedúcej Žiliny (0:1).

SR Futbal FL 4. kolo o titul Trnava Slovan TTX Čítajte aj Trnava po derby stratí domov. Chce zastaviť Slovan

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #FK Železiarne Podbrezová