Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jazda Podbrezovej pokračuje, je druhá. Jendriškov gól Liptákom nestačil

Futbalisti MŠK Žilina si v sobotňajšom stretnutí 11. kola Fortuna ligy poradili s posledným tímom súťaže Liptovským Mikulášom 4:2.

17.09.2022 19:03 , aktualizované: 21:07
SR Futbal FL 11.kolo Žilina L.Mikuláš ZAX Foto: ,
Žilinčan Adrián Kaprálik pred hráčmi Liptovského Mikuláša.
debata

Liptáci tak majú naďalej v kolónke víťazstiev nulu.

Žlto-zelení smerovali za víťazstvom od úvodu. Po góloch Samuela Gidla a Adriána Kaprálika viedli 2:0 už v 22. min. Erik Jendrišek v 37. min síce dal kontaktný gól, no Žilinčania okamžite o minútu odpovedali, presadil sa Timotej Jambor.

Domáci už potom nemali problém si víťazstvo postrážiť. Po zmene strán pridal ďalší zásah zásah Dávid Ďuriš. V úplnom závere výsledok iba upravil Rastislav Václavík. Žilina je v tabuľke priebežne tretia.

MŠK Žilina – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:2 (3:1)
Góly: 7. Gidi, 22. Kaprálik, 38. Jambor, 57. Ďuriš – 37. Jendrišek, 88. Václavík. Rozhodovali: Ruc – Halíček, Zemko, ŽK: Kaprálik, Kopas, Leitner, Myslovič – Jendrišek, Totka, Václavík
Žilina: Belko – Rusnák (78. Rusnák), Leitner, Nemčík, Bari (65. Kopásek) – Myslovič (78. Galčík), Kopas, Gidi (63. Stojčevski) – Kaprálik, Jambor (63. Jinril), Ďuriš
L. Mikuláš: Sváček – Totka, Mihal, Bedecs, Župa – Václavík, Káčerík, Filinský – Gaži (69. Staš), Jendrišek (78. Voško), Nečas (78. Matoš)

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Začali sme zápas veľmi dobre, myslím si, že sme sa dobre pripravili na súpera a vyšiel nám úvod. Súper zareagoval na gól brvnom, to nás prebudilo a dali sme druhý gól.

Potom sme však hrali pasívne, čo trvalo dlhý čas a Liptáci to dokázali využiť gólom na 2:1. Počas prestávky sme si veľa vecí povedali, do druhého polčasu sme nastúpili koncentrovanejšie, ale aktivita bola stále priemerná.

Striedaniami sme zmenili organizáciu hry najmä v strede poľa, čo nám pomohlo a mali sme viacero brejkových situácií, ktoré sme však mali lepšie dohrať. Pasivitou to vyzeralo, že zápas chceme len dohrať, ale nebolo to tak. My sme dnes zápas zvládli efektívnejšie ako súper a vyhrali sme."

Samuel Štefánik Čítajte aj Trnavčan, ktorý hral v derby len v belasom: Slovan zdoláme

Jozef Kostelník, tréner MFK L. Mikuláš: "Čo sa týka hry, tak sme odohrali dobrý, vyrovnaný zápas s výbornou Žilinou, chlapci sú veľmi dobre pripravení takticky aj kondične.

Chýbalo nám šťastie v zakončení, trikrát sme nastrelili konštrukciu bránky, v závere polčasu Rusnák vykopol loptu z bránkovej čiary. Doplatili sme na svoje chyby v prvom aj druhom polčase a toto sa opakuje zápas čo zápas."

Podbrezová zostáva nezdolaná

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová sú vo Fortuna lige ako jediní naďalej bez prehry. V sobotu zdolali doma AS Trenčín 2:0.

V priebežnej tabuľke sa pred nedeľným šlágrom kola Trnava – Slovan dostali na druhú priečku, keď na lídra a úradujúceho majstra z Bratislavy strácajú iba dva body.

Podbrezová, Trenčín Čítajte viac Zápas Podbrezová - Trenčín sme sledovali ONLINE

Domáci išli do vedenia v siedmej minúte, Keď si Kuzmovu strelu zrazil Paraj, dobre sa zorientoval v šestnástke a parádne vystrelil pod brvno. Trenčanom sa potom z dvoch dobrých situácií nepodarilo vyrovnať a opäť inkasovali.

Po strele Kuzmu do žrde sa napokon ujal center Kukoľa z pravej strany šestnástky na ľavú, kde dobre operoval Kuzma a zvýšil na 2:0. Pred prestávkou ešte rozhodca Dzivjak neposúdil zákrok Godála v pokutovom území na Hollého ako nedovolený. V druhom polčase už šancí ubudlo a stav sa nezmenil.

FK Železiarne Podbrezová – AS Trenčín 2:0 (2:0)
Góly: 7. Paraj, 33. Kuzma. Rozhodovali: Dzivjak – Štofik, Roszbeck, ŽK: Paraj, Pavúk – Soares, Pires, Bainović, 1722 divákov
Podbrezová: Ludha – Kukoľ (71. Bariš), M. Bartoš, Godál, Grešák – Paraj, Bakaľa – Cobnan (69. Grendel), Ďatko (90+2 Šikula), Vasiľ (46. Pavúk) – Kuzma (90+2 Horvát)
Trenčín: Vozinha – Mičuda (46. Demitra), Stojsavljevič, Pires, Kozlovský – D. Hollý (61. Letenay), Lavrinčík (83. Kupusović), Gajdoš (46. Ibrahim) – Kmeť, Bainović, Soares (83. Witan)

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Polčasy boli rozdielne, ale príčinou toho sme boli my. Víťazstvo si vážim, lebo sa dostávame do fáze, kedy sú očakávania a mentálny tlak na hráčov sú abnormálne S tým všetkým sa musíme naučiť žiť a hrať.

My sme prvý polčas zvládli dobre do 35. minúty, nechcem hovoriť do stavu 2:0, lebo zápas mohol byť rozhodnutý. A potom sa dejú dve veci, buď to skúsene uhráte, rozprihrávate súpera, alebo máte hektiku, idete na dlhšie prihrávky a chcete všetko riešiť rýchlo.

A to sa stalo nám. Trenčania majú skvelú dynamiku, ale nepustili sme ich do žiadnej vyloženej šance, čo je v tejto fáze kľúčom k úspechu, teda že mužstvo je pracovité. Vážim si tohto víťazstva, je pre nás dôležité a cenné.“

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. Prvý nám nevyšiel, inkasovali sme prvý gól, keď nám nevyšiel zámer, mali sme loptu v držaní, zakladali útok.

Snažili sme sa súperovi vyrovnať v súbojoch a agresivite, ale neurobili sme v týchto činnostiach taký progres, aký si predstavujeme. Inkasovali sme napokon aj druhý gól a polčas skončil 2:0 pre Podbrezovú. V druhom polčase sme sa snažili hrať náš spôsob hry, vytvárať si šance.

V určitých úsekoch hry sme boli dominantnejší, ale chýba nám väčšia pohoda a sebavedomie, aby sme niektoré situácie lepšie riešili. Odchádzame tak z Podbrezovej bez bodu naprázdno. Domácim gratulujem k víťazstvu.“

Adam Hanes Čítajte aj Na Štiavničkách bez gólu. Súboj nováčikov nemal víťaza

Michalovce zvíťazili v Moravciach

Futbalisti Zemplínu Michalovce zvíťazili na ihrisku Zlatých Moraviec 1:0. Jediný gól duelu dal v 22. min Michal Jeřábek po centri Lukáša Jánošík.

Domáci mohli vyrovnať v 76. min, no Joannis Niarchos nepremenil pokutový kop. Zemplínčania si pripísali prvé víťazstvo po troch dueloch. Moravce nenadviazali na predchádzajúce prvé víťazstvo sezóny s Trenčínom a so 7 bodmi im patrí predposledná priečka.

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)
Gól: 22. Jeřábek. Rozhodovali: Ochotnický – Hrmo, Kuba, ŽK: Ďubek, Šuvalija – Njie, Jánošík, Perez – Vico
Z. Moravce: Lukáč – Šuvalija, Pintér (75. Horák), Bednár, Múdry, Duga – Almeida, Pinte, Mondek, Suľa – Ďubek (58. Niarchos).
Michalovce: Száraz – Kotula, Jeřábek, Vaško, Mendez – Kanu (81. Žofčák), Njie, Perez-Vico (72. Slobodník, 90.+2. Ranko) – Jánošík (81. Begala), Adler, Marcin

Ján Kocian, tréner FC Vion Zlaté Moravce: "Tento zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Na Michalovce sme si verili. Pripravovali sme sa zodpovedne, hlavne však prvý polčas sme nehrali dobre. Samozrejme, dostali sme gól ako inak po štandardnej situácii.

Druhý polčas sme zmenili rozostavenie, no dať gól je pre nás momentálne dosť náročné. Dnešný tlak bol platonický. Vypracovali sme si málo šancí, ale nakoniec nedáme gól ani z 11-tky. Uvítame reprezentačnú prestávku. Musíme sa dať dohromady hlavne zdravotne. To však nie je žiadna výhovorka."

Richard Höger, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Sme radi, že sme tento zápas zvládli herne, ale aj výsledkovo. Po ťažkom covidovom týždni sme mali obavy, ako to chlapci zvládnu hlavne fyzicky. Prvý polčas sme boli herne lepší.

Išli sme do vedenia. Mohli sme pridať aj druhý gól. Do druhého polčasu domáci zmenili rozostavenie. Nakoniec sme mali aj šťastie, že súper nepremenil 11tku. Boli by sme spokojní aj s bodom. Nakoniec však berieme všetky tri, s čím sme veľmi spokojní."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prešov si poradil s béčkom Slovana

Futbalisti Tatrana Prešov zvíťazili v sobotnom zápase 10. kola II. ligy na ihrisku Slovana Bratislava B 3:0. Dva góly hostí dal Jozef Dolný, tretí pridal Lukáš Jendrek.

Prešov je na čele tabuľky o tri body pred Košicami, ktoré prehrali v Trebišove 1:3. Na Košice sa bodovo dotiahlo tretie Komárno vďaka víťazstvu 2:0 v Dubnici nad Váhom.

ŠK Slovan Bratislava B – FC Tatran Prešov 0:3 (0:2)
Góly: 22., 37. Dolný, 55. Jendrek. Rozhodovali: Kolofík – Juhos, Košecký, ŽK: Habodász, Masko, Radulovič-Veličkovič, 95 divákov

Slavoj Trebišov – FC Košice 3:1 (1:1)
Góly: 41. Špak, 73. Bajtoš, 90.+ Ikugar (z 11 m) – 35. Jakúbek. Rozhodovali: Očenáš – Poláček, Jánošík, ŽK: Jenat, Ikugar – Turčák, Gallovič, Gáll, ČK: 44. Jenat (Trebišov) po druhej ŽK, 1000 divákov

FK Dubnica nad Váhom – KFC Komárno 0:2 (0:2)
Góly: 27. G. Tóth, 35. Németh. Rozhodovali: Čiernik – Mihalík, Tokoš, ŽK: Ryzie – Štepanovský, Šurnovský, Matic, 315 divákov


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FK Železiarne Podbrezová #MFK Liptovský Mikuláš