Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC prišiel o výhru v poslednej minúte. Derby pre Bystricu

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali v sobotňajšom zápase 10. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Skalica 1:1.

10.09.2022 20:09
FUTBAL-EKL: Slovensko - Kalmár Foto: ,
Zsolt Kalmár v drese DAC Dunajská Streda na archívnej snímke.
debata

Hostia majú na konte 16 bodov a v neúplnej tabuľke im patrí tretie miesto. Skalica je s 11 bodmi ôsma.

Vo vyrovnanom zápase kládli oba tímy dôraz na defenzívu a tak sa dlhšie čakalo na šance. V 15. minúte skončila Krstovičova strela na žrdi, inak si v prvom polčase pripísali obaja brankári len po jednom zákroku.

V 54. minúte sa ocitol v dobrej šanci Vlasko, no tesne minul a o 15 minút neskôr vyrazil Hašovu hlavičku Petráš. Rovnovážny stav zmenila situácia z 83. minúty, keď sa z voleja presadil Kalmár.

Domáci však dokázali odpovedať a v 90. minúte vyrovnal striedajúci Baumgartner.

MFK Skalica – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:0)
Góly: 90. Baumgartner – 83. Kalmár. Rozhodovali: Smolák – Poláček, Štrbo, ŽK: Hollý, Potoma – Pinto, Fazlagič, Gavrič, 2405 divákov.
Skalica: Junas – Čögley (89. Václav), Blažek, Podhorin, Černek (89. Hurtado) – Nagy, Hollý (69. Potoma) – Fábry (69. Baumgartner), Vlasko, Yao – Haša (84. Šebesta)
Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Brunetti, Muhamedbegovič, Andzouana – Káčer, Fazlagič, Veselovský (74. Kalmár) – Blackman (74. Szánthó), Krstovič (91. Nicolaescu), Ramadán (61. Gavrič)

Juraj Jarábek, tréner Skalice: "V prvom rade ďakujem divákom, že opäť prišli na zápas v hojnom počte. Skalica je v tom skvelá, baví sa futbalom a to je podstata tohto športu. K zápasu. Vedeli sme s kým máme dočinenia, trochu ma tréner prekvapil zostavou, boli dobre nachystaní. Súhlasím, že prvú polovicu boli lepší, nedostávali sme sa do veľa príležitostí, ale chvalabohu sme to ustáli.

Druhý polčas absolútna pochvala celého mužstva, skvelý tímový výkon. Začali sme si tvoriť šance, tlačiť na súpera, no paradoxne sme dostali po odrazenej lopte gól my. K našej cti slúži to, že sme nezložili zbrane, trošku sme to preskupili a dokázali sme vyrovnať. Čiže sme spokojní s bodom, ktorý si myslím, že je zaslúžený."

Adrián Guľa, tréner DAC: "Bol to dobrý zápas, z môjho pohľadu sme boli lepší v prvej časti, bolo to intenzívne, tlačili sme sa do finálových situácií, ale bohužiaľ so zlým výberom riešení. Tým pádom bol zápas stále vyrovnaný. Naopak, v druhej polovici zápasu Skalica pritlačila na dôraze a my sme menej držali loptu, boli sme netrpezliví a tým pádom sa domáci dostávali do nepríjemných situácií. Podarilo sa nám striedanie, Kalmár strelil dôležitý gól.

Ale potom chcelo mužstvo víťazstvo uhrať iba obranou a to bol problém. Musíme sa stále tlačiť do zakončenia a to aj keď vyhrávame. Práve toto domáci využili a strelili vyrovnávajúci gól."

Bystrica uspela na Liptove

Futbalisti Banskej Bystrice zvíťazili v sobotnom zápase 10. kola Fortuna ligy na pôde Liptovského Mikuláša 2:1. O oba góly hostí sa postaral Róbert Polievka.

Do vedenia išli ako prví domáci zásluhou Tomáša Staša, ktorý skóroval v 14. minúte. Hrotový útočník Polievka sa však presadil dvakrát po prestávke a vybojoval pre nováčika štvrtú výhru v sezóne.

Liptovský Mikuláš zostáva aj po 10. kole bez výhry, na konte má štyri body a v tabuľke figuruje na poslednom dvanástom mieste. Z ligového víťazstva sa naposledy tešil v máji, keď triumfoval na pôde Michaloviec 2:1.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:0)
Góly: 14. Staš – 55. a 89. Polievka. Rozhodovali: Gemzický – Jánošík, Halíček, ŽK: Bielák, Bedecs – Polievka.
L. Mikuláš: Gröger – Totka (75. Kotora), Bedecs, Bielák, Župa – Filinský, Václavik, Staš (61. Gaži) – Laura (61. Nečas), Jendrišek, Káčerík (82. Voško)
B. Bystrica: Hruška – Migaľa (46. Hanes), Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský – Ľupták, Richtárech (46. Franko) – Slávik, Faško, Rymarenko (81. Gašparovič) – Polievka (91. Kupčík)

Jozef Kostelník, tréner Liptovského Mikuláša: „Po predchádzajúcich zápasoch sme mali veľmi dobrý prvý polčas, zavreli sme súpera a skórovali sme po peknej kombinácii. Mohli sme pridať ďalší gól, no súper vyrovnal po prestávke a potom sme si v šestnástke neustrážili Polievku. Opäť sme prišli o body po celkom solídnom výkone.“

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: „Zlaté body. Do zápasu sme nastúpili ľahkovážne a bez agresivity, podali sme zlý výkon. Myslím si, že víťazstvo sme si za prvý polčas nezaslúžili. Liptovský Mikuláš má za sebou vydarené zápasy so silnými súpermi a o to viac si vážim našu výhru. Robo Polievka to dokáže vziať na seba a otočiť zápasy, v ktorých by som bral aj jeden bod.“

II. liga: Ďalšia výhra Prešova

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov vyhrali v sobotňajšom zápase 9. kola II. ligy nad MŠK Púchov 2:1 a svoju víťaznú sériu natiahli už na päť stretnutí. Prešovčania figurujú na 2. mieste tabuľky o skóre za Košicami, ktoré zdolali žilinské „béčko“ 4:1.

Pre Púchov to bola druhá prehra po sebe a patrí mu tretie miesto. Na šieste poskočil ŠK Slovan Bratislava B po výhre v Považskej Bystrici 2:1. Rovnaký výsledkom pre domácich sa skončil duel medzi KFC Komárno a Slavojom Trebišov.

FC Košice – MŠK Žilina B 4:1 (0:1)
Góly: 66. Jakúbek, 69. Jakúbek, 72. Pačinda, 90+1. Liener – 43. Krstič. Rozhodoval: Kišš, ŽK: Nemčík (Žilina), 1788 divákov

MŠK Považská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava B 1:2 (0:1)
Góly: 90.+ Zuziak – 30. Kucharčík (vlastný), 89. Medved. Rozhodoval: Sučka, ŽK: Vaculík, Demjan, Matejčík – Kušnír, Radulović-Veličković, ČK: 16. Vaculík po druhej ŽK, 870 divákov

1. FC Tatran Prešov – MŠK Púchov 2:1 (1:1)
Góly: 28. Horváth, 76. Dolný (z 1 m) – 9. Holiš. Rozhodoval: Ruc, ŽK: Baran, Horváth, Milunović, L. Šimko, Jendrek – Moško, P. Mráz, K. Strelčík, Michlík, 837 divákov

FK Humenné – FC Petržalka 1:1 (1:1)
Góly: 44. Rypák – 31. Harba. Rozhodoval: Holas, ŽK: Sedláček, Diamé – Lásik, 700 divákov

KFC Komárno – Slavoj Trebišov 2:1 (0:1)
Góly: 57. Štepanovský (z 11 m), 59. Ganbold – 28. Ikugar. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Varga, Šimko, Bayemi, Špiriak – Novák, Matta, Geri, 428 divákov


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba