Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Urážanie Maďarov má odozvu. DAC sa sťažuje futbalovému zväzu

Slovenský futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda ostro odsúdil správanie sa niektorých fanúšikov počas stredajšieho zápasu 8. kola proti ŠK Slovan Bratislava na Tehelnom poli (1:1).

02.09.2022 11:13
SR Futbal FL 8. kolo Slovan DAC BAX Foto: ,
Na snímke futbalisti Dunajskej Stredy sa tešia po strelení gólu v zápase 8. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a DAC Dunajská Streda (1:1).
debata (42)

Predstaviteľom mužstva zo Žitného ostrova sa nepáčili protimaďarské výroky, ktoré zaznievali v hľadisku a vyzval Slovenský futbalový zväz (SFZ), aby na to zareagoval.

„Napriek tomu, že SFZ viackrát ohlásil kampaň proti rasizmu, súbežne na štadiónoch celého Slovenska už dlhé roky zaznievajú protimaďarské výroky a skandovania, bez toho, aby SFZ takéto správanie verejne odsudzoval,“ uviedol DAC na svojom webe.

Martin Dúbravka a bratia Zíkovci. Čítajte viac Dúbravkov manažér exkluzívne: Na zmluve robilo 12 právnikov

V stanovisku ďalej uvádza, že skandovanie sloganov patrí do slovenského futbalového folklóru bez rozdielu, či je to prvoligový alebo druholigový klub. „Bohužiaľ, je celkom bežné, že ani hlásateľ nevyzýva fanúšikov, aby prestali s podobným skandovaním, ako to bolo aj v stredu na štadióne Slovana, kde urážali Maďarov počas celého zápasu,“ pokračoval DAC.

Podľa klubu nemá byť futbalový štadión miestom národnostných urážok, ale pozitívnych zážitkov. „Z tohto dôvodu vyzývame SFZ, futbalové kluby, ako aj celú slovenskú spoločnosť, aby takéto správanie verejne odsudzovali. Zároveň žiadame Slovenský futbalový zväz, aby spravil všetko pre to, aby podobné správanie z futbalových štadiónov navždy zmizlo,“ doplnil klub.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #DAC 1904