Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani Liverpool nevyhrá každý zápas, vraví Weiss. Penaltu chceli dvaja

Eric Ramírez si otvoril strelecký účet v slovanistickom drese aj v lige. Gólom z penalty zachránil obhajcovi titulu remízu a v šlágri pokazil radosť bývalým spoluhráčom z dunajskostredského DAC (1:1).

01.09.2022 09:32
SR šport futbal LM 2. predkolo odveta Slovan... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (4)

Slovan sa opäť pomalšie rozbiehal a lepší výkon podal až po prestávke. Tréner Vladimír Weiss priznal, že mužstvu nevyšlo všetko, ako chcelo, s výsledkom nebol spokojný, bod sa mu málil. Uznal však kvality súpera.

„Ani Liverpool, ani Barcelona nevyhrá v každom zápase. S týmto som zmierený, preto som ani nezvyšoval na hráčov hlas. Za druhý polčas a prístup som ich pochválil. Začali sme viac behať, ale chýbalo nám viac kvality a drzosti v šestnástke.“

DAC po dvoch prehrách získal bod u favorita. „Pomohol nám vedúci gól, trochu sme otupili aktivitu súpera. Ale v druhej časti nám nič nedaroval, bol nepríjemný. Tímovosťou, súdržnosťou sme zvládli nepríjemné situácie. Bod musíme zobrať, ale v protiútokoch musíme byť presnejší a produktívnejší,“ hodnotil tréner DAC Adrián Guľa.

Slovan Bratislava, DAC Dunajská Streda Čítajte viac DAC rýchlo udrel, šláger napokon nemal víťaza. Trnavu vykúpil Grék

Jeho tím sa ujal vedenia gólom už v 3. minúte. „Upozorňoval som hráčov na Krstoviča, má dobré krytie lopty, je výborný v šestnástke. Boli sme nepozorní, nedôrazní v šestnástke a potrestal nás,“ dodal Weiss.

DAC si na Tehelnom poli udržal tesný náskok sedemdesiat minút. Po kolízii Medveděva s Andzouanom nariadil rozhodca Ziemba penaltu. Ramírez ju premenil. Na gól čakal do 8. kola a stále mu chýba strelecká pohoda. Krátko pred pokutovým kopom spálil sám pred brankárom Petrášom jasnú šancu.

"Čakal som, že ho prestrelí. Na príprave som povedal, že ak bude penalta, nech sa pozrú hráči na lavičku a určím strelca. Chceli ju kopať Tigran i Ramirez, zobral to na seba Rami, premenil, je to ok.

Bojoval, nechal som ho na ihrisku celý zápas, aby sa zodral na špici, veril som, že môže rozhodnúť ako proti Mostaru. Mal na to čistú šancu… Keby sme ich nevyužili proti Zrinjskemu, tak tu možno už nesedím," vravel Weiss.

Francesco Calzona Čítajte viac NÁZOR: Brzdime očakávania. Futbal nie je hokej, Calzona nie je Ramsay

V sobotu čaká majstra súboj v Banskej Bystrici a Weiss očakáva sviatok futbalu. „Po dlhých rokoch hráme v Bystrici, verím, že ľudia na Slovan prídu a bude to dobrý futbal. Chceme vyhrať, ale nebude to jednoduché, nováčikovi nechýba elán. Dám zasa šancu aj iným hráčom, lebo na niektorých vidieť únavu alebo majú drobné zranenia.“

Čo treba vedieť o novom trénerovi reprezentácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Francesco Calzona má 53 rokov a narodil sa v...

Standings provided by SofaScore LiveScore
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #DAC Dunajská Streda