Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss musel v šatni zvýšiť hlas. Čo si vypočuli slovanisti?

Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava sa dobre naladil na štvrtkový úvodný zápas play off o účasť v skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 proti bosnianskemu HŠK Zrinskij Mostar.

15.08.2022 10:21
SR Bratislava šport futbal FL 3. kolo... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata

V nedeľňajšom zápase 5. kola najvyššej slovenskej súťaže „belasí“ zvíťazili v Poprade nad MFK Tatran Liptovský Mikuláš 5:1 a udržali sa na čele Fortuna ligy s 12 bodmi o bod pred FC DAC 1904 Dunajská Streda. Liptákom patrí v tabuľke 10. pozícia s troma bodmi.

"Vysoké víťazstvo s veľmi zlým prvým polčasom, po ktorom som musel zvýšiť hlas. Povedal som, že takto sa nedá hrať v útoku, takisto sme robili chyby v defenzíve.

Súper sa snažil, hral dobre nátlakovo a vedel, čo chce hrať. My sme z toho nevedeli rozumne vyjsť a vpredu sme mali slabý pohyb.

V druhom polčase sme mali lepšie nábehy za obranu, hrali sme rýchlejšie, kvalitnejšie. S pribúdajúcim časom sme striedali, skúsenejší hráči priniesli upokojenie a kvalitu.

Výsledok je dobrý, prvý polčas bol zlý, druhý v poriadku. Vyhrali sme rozdielom triedy, no nie vždy to tak vyzeralo," zhodnotil duel proti Tatranu tréner Slovana Vladimír Weiss st. na klubovom webe.

SR Futbal FL 4. kolo Slovan Bratislava Skalica BAX Čítajte viac Vysoké víťazstvá favoritov. Súperov nešetrili Slovan, Trnava ani DAC

Slovan sa vo štvrtok predstaví v Bosne a Hercegovine, kde zabojuje proti Mostaru o čo najlepší výsledok pred domácou odvetou v play off EKL.

„Vyhrali sme s obmeneným kádrom, päť-šesť hráčov zostalo doma. Pripravujeme sa na pre nás zápas roka na štvrtok. Uvidíme, čo je v našich silách. Verím, že v pohári podáme dobrý výkon. V každom prípade, tak ako sa to zlepšilo dnes po prestávke, to musí byť stále,“ doplnil Weiss.

Bratislavský tím poslal v dueli proti Liptovskému Mikulášu do vedenia Srb Aleksandar Čavrič v 13. minúte, no v 28. minúte vyrovnal stav jeho krajan Mihajilo Popovič.

Napínavá odveta Slovan - Olympiakos Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Radosť Slovana po vyrovnávajúcom góle v...

V 53. minúte strelil rozdielový gól na 2:1 ďalší Srb Ivan Šaponjič, o tri minúty neskôr skóroval David Hrnčár. Ten istý hráč zvýšil náskok „belasých“ v 71. minúte na 4:1 a v 83. minúte stanovil konečný výsledok Juraj Kucka.

Liptovský Mikuláš nezvíťazil ani v piatom zápase tejto sezóny Fortuna ligy, na konte má tri remízy a dve prehry.

Ultras Mostar Čítajte viac Štadión ako za socíku, fašistická minulosť. Predstavujeme Zrinjski Mostar

"Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý prvý polčas. Prehrávali sme, no dokázali sme vyrovnať a mali sme tam ďalšie brejkové situácie, ktoré sme mali vyriešiť lepšie.

Napádali sme súpera odvrchu, nenechali sme ho rozvinúť kombinačnú hru. Do druhého polčasu sme vstúpili so snahou byť aktívni. Rozhodli tie dva góly na 1:2 a 1:3 v rýchlom slede.

Nenašli sme sily odpovedať. Súper potom vystriedal ešte viac a ukázal svoju individuálnu i kolektívnu kvalitu vo finálnej a predfinálnej fáze.

Pre nás je to nepríjemná prehra, no musíme sa poučiť a ísť ďalej. Na prvom polčase môžeme stavať," povedal tréner Tatrana Jozef Kostelník.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Tatran Liptovský Mikuláš