Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má viac sledovateľov ako Sagan. Indonézsky Messi nastúpil v Žiline

Má chytľavú prezývku a množstvo fanúšikov na Instagrame. Egy Maulana Vikri z Indonézia však nezabránil prehre Zlatých Moraviec na pôde Žiliny 0:1.

14.08.2022 18:45
SR Futbal FL 5.kolo Žilina ViOn ZAX Foto: ,
Na snímke vľavo Roland Galčík (Žilina) a Egy Maulana Vikri (Zlaté Moravce) počas zápasu 5. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - FC Vion Zlaté Moravce.
debata

ViOn tak zostáva aj po piatom kole futbalovej ligy bez víťazstva a posledný v tabuľke. V Žiline siahal na bod, kapitán Tomáš Ďubek spálil penaltu a štvrťhodinu pred koncom rozhodol o výhre MŠK Dávid Ďuriš.

Indonézsky Messi, ako prezývajú Vikriho, minulý mesiac oslávil 22. narodeniny. Britský denník The Guardian ho označil za jedného zo 60 najtalento­vanejších hráčov narodených v roku 2000.

Vlani v septembri si odkrútil slovenskú premiéru v drese Senice, pripísal si 20 stretnutí a dal dva góly (ďalšie dva v pohári).

533572432 Čítajte viac Únos aj vykrádačky. V Dortmunde to nebolo ľahké, priznal Koller

Nevysoký krídelník (168 cm) sa v týždni pripojil k tímu, podľa vlastných slov absolvoval 22-hodinovú šialenú cestu z Jakarty do Viedne a odtiaľ do Zlatých Moraviec. Tešil sa na prvý zápas.

"Budem rád za každú šancu, ktorú dostanem. Slovenskú ligu, kluby, hráčov poznám. Verím, že sa posunieme v tabuľke nahor,” vyhlásil pred premiérou v novom drese.

V klube si od neho veľa sľubujú. „Páči sa nám Egyho kreativita, útočná variabilita a hra jeden na jedného,“ potvrdil generálny manažér Marek Ondrejka.

APTOPIX Britain Soccer Premier League Čítajte viac Studená vojna v Manchestri. Ronaldo nedal trénerovi ruku, ani pohľad

Vikri má na instagrame 2,5 milióna sledovateľov. Takým číslom sa na Slovensku nemôže pochváliť nik. Cyklista Peter Sagan, ktorý vedie slovenský rebríček, sa blíži k dvom miliónom sledovateľom.

Z večera na ráno sa Zlaté Moravce-Vráble stali vďaka novej posile najsledovanejším klubom u nás. Opakuje sa situácia z minulého roka, keď po Vikriho príchode bola v rovnakej pozícii Senica, ktorá napokon opustila najvyššiu súťaž.

"Egy k nám prišiel kvôli futbalu. Ale samozrejme aj z pohľadu marketingu môže byť príjemný bonus,“ potvrdil Ondrejka.

France Soccer League One Čítajte viac Ako malé decko. Hviezdny Mbappé vzdal protiútok, neprihrali mu

Spolu s Vikrim sa vrátil na slovenskú scénu aj ďalší indonézsky futbalista – 20-ročný Witan Sulaeman. Na jar pôsobil takisto v Senici, nastúpil v ôsmich zápasoch, dal dva góly. Witan sa stal hráčom AS Trenčín a v sobotu sa predstavil v Ružomberku. Na instagrame má 1,5 milióna sledovateľov.

Egy i Witan pochádzajú z krajiny, ktorá patrí k najľudnatnejším na svete (273 mil. obyvateľov), od toho sa odvíjajú aj ich vysoké čísla popularity. „U nás ľudia futbal milujú. A sú hrdí na hráčov, ktorí pôsobia v zahraničí,“ tvrdí Egy Vikri.

Hviezdy šoubiznisu a kluby, ktoré podporujú Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hugh Grant - britský herec, Fulham FC.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Zlaté Moravce #Fortuna liga #Egy Maulana Vikri