Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava zaváhala, Dunajská preskočila Slovan

Futbalisti Trnavy remizovali s Podbrezovou 1:1 v nedeľnej dohrávke 3. kola Fortuna ligy.

31.07.2022 20:00
SR Futbal FL 3. kolo Trnava Podbrezová TTX Foto: ,
Martin Bukata (Trnava) a hráč Podbrezovej Peter Kováčik bojujú o loptu.
debata

Darilo sa FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý zvíťazil nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:0. So ziskom siedmich bodov sa dostal na čelo tabuľky pred Slovan Bratislava. Úradujúci majster stráca na lídra bod.

DAC išiel do vedenia už v 9. minúte vďaka Dominikovi Veselovskému, ktorý z 18 metrov parádne trafil do siete. V 74. minúte domáci poistili náskok, keď sa exportnou strelou z 23 metrov blysol Nikola Krstovič.

647644528 Čítajte viac Weiss po prehratom polčase: Bola to hanba, infarkt tu nemienim dostať

V 80. minúte z priameho kopu spečatil triumf DAC Zsolt Kalmár, ktorý sa tento týždeň vrátil na trávniky po 15-mesačnej prestávke zavinenej zranením.

Fortuna liga – 3. kolo

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0)
Góly: 9. Veselovský, 74. Krstović, 80. Kalmár Žlté karty:71. Krstović, 85. Moumou, 90. Kalmár- 33. Pintér, 38. Niarchos, 79. Múdry. Rozhodovali: Glova – Bednár, Kmec, 4243 divákov
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Risvanis, Brunetti, Ciganiks– Káčer (77. Nebyla), Dimun, Veselovský (78. Ramadan)– Balogh (69. Nicolaescu), Krstović (78. Moumou), Szánthó (59. Kalmár)
ViOn: Lukáč – Almeida, Bednár, Pintér, Šuvalija–Pintér(46. Ky­ziridis)- Mondek, Múdry, Sloboda (60. Brenkus), Balan, Pinte (46. Duga)–Niarchos (70. Vestenický)

Adrián Guľa, tréner DAC Dunajská Streda: „Ďakujeme za gratulácie. Bol to solídny výkon nášho mužstva, gratulujem chlapcom a ďakujem fanúšikom za podporu. Mali sme dobrý vstup do zápasu, ale začali sme hrať komplikovane do bloku. V druhom polčase aj tým, že do hry prišiel Kalmár, zápas sme kontrolovali. Teším sa z gólov Kalmára, aj Krstovića, a samozrejme Veselovského. Gratulujem mužstvu, je to dôležité víťazstvo.“

Ján Kocian, tréner ViOn-u Zlaté Moravce: „Gratulujem Dunajskej Strede k víťazstvu a želám im všetko dobré do stredajšieho zápasu. Vidno, že im futbal chutí. Chceli sme zmeniť organizáciu hry, silu súpera sme analyzovali. Ale keď dostanete rýchly gól, plány trochu narušia. V polčase sme museli prestriedať. Pintér mal žltú kartu a nechceli sme ísť do podčíslenia. Keď sme sa dostali trošku dopredu, dostali sme druhý gól a zápas už len dohrával. Pre Dunajskú Stredu je výhoda a pre nás je nevýhoda, že majú rozdielových hráčov, takých my nemáme. Gratulujem DAC a držím palce v Konferenčnej li­ge.“

Nováčik opäť bodoval

Nováčik futbalovej Fortuna ligy z Podbrezovej neprehral ani v treťom zápase sezóny, keď v Trnave na pôde Spartaka vydoloval remízu 1:1.

Domáci súpera v prvom polčase výkonnostne výrazne prevýšili a v 7. minúte išli do vedenia gólom Bamideleho Yusufa. Ďalšie zásahy z dobrých šancí však Spartak nepridal a po zmene strán pykal, pretože Mosesovi Cobnanovi sa v 84. minúte podarilo vyrovnať.

FC Spartak Trnava – FK Železiarne Podbrezová 1:1 (1:0)
Góly: 7. Bamidele Yusuf – 84. Cobnan, ŽK: Štetina, Bolaji – Oravec, Godál, rozhodovali: Očenáš – Štofik, Vass, 2680 divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna (80. Bolaji), Štetina, Kóša, Mikovič – Savvidis – Daniel (69. Štefánik), Procházka, Bukata (87. Paur), Bamidele Yusuf – Ristovski (69. Boateng). Tréner: Gašparík.
Podbrezová: Ludha – Bartoš, Godál, Oravec (46. Grešák) – Kováčik, Paraj (74. Bariš), Bakaľa (46. Breznaník), Ďatko – Issa Adekunle (46. Cobnan), Kuzma, Pavúk (80. Šikula). Tréner: R. Skuhravý.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Pre nás to je veľmi krutý výsledok. Ak hráte výborne, ako sme hrali dnes v prvom polčase, musí byť aspoň 2:0 alebo 3:0. Šance na to boli, trochu sme zmenili organizáciu hry, čo sa týka systémovosti, aký máme zaužívaný. Chceli sme hrať stále vysokým pressingom, čo sa nám darilo. Súper v prvom polčase v podstate nevychádzal z polovice ihriska. Dali sme prvý gól, škoda šancí, ktoré boli, keby sme dali ďalšie góly, hralo by sa nám pokojnejšie. Aj v druhom polčase to ešte vyzeralo v poriadku, ale potom je to také typické, že ak súpera necháte žiť, futbal vám to vráti.

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „Dnes nie som hrdý na to, čo sme predviedli v prvom polčase. Malo to nejaké dôvody, ktoré si nechám pre seba. Nechcem tým vôbec dehonestovať výkon Trnavy, ktorá na nás vyletela a len so šťastím sme po polčase prehrávali iba o gól. Na druhej strane, musím povedať, že som takýto zápas očakával. Nevedel som, že to bude v Trnave, ale muselo to prísť. Obvykle sa to stáva na takomto štadióne, s takýmto súperom. Boli sme zakríknutí, nemali sme dobrý pohyb, ponukovú činnosť. Absolútne sme zabudli na princípy, ktoré nás zdobia. To platí hlavne o prvých 60 minútach.

V Poprade bez gólov

Futbalisti MŠK Tatran Liptovský Mikuláš remizovali v 3. kole Fortuna ligy v NTC v Poprade s MŠK Ružomberok 0:0.

Liptáci stále čakajú na prvé víťazstvo v sezóne, v tabuľke sú s dvoma bodmi na 10. priečke. Ružomberok je s piatimi bodmi štvrtý.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Ružomberok 0:0
Rozhodoval: Ziemba, ŽK: Káčerík, Bielák, Václavík, Staš – Fabiš, Mojžiš, Regáli, 896 divákov
Liptovský Mikuláš: Sváček – Popović, Bielák, Bedecs, Nečas – Gerát, Václavik, Staš – Laura (90+2. Diviš), Jendrišek (80. Voško), Káčerík (83. Ďungel) Ružomberok: Frühwald – Fabiš (46. Luterán), Maslo, Mrva, Madleňák (71. Halabrín) – Lichý, Mojžiš – Morong, Tučný (77. Macejko), Regáli (46. Gerec) – Kelemen


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga