Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďari si kvôli Fradi odložia ligu a my? Weiss si podal vedenie súťaže

Na stredajší zápas Ligy majstrov proti Ferencvárosu sa futbalisti Slovana naladili vysokým víťazstvom nad Trenčínom, dva góly strelil David Hrnčár, po jednom zaznamenali Andre Green a striedajúci Juraj Kucka.

25.07.2022 09:46
SR Futbal FL Slovan sezóna štart TK BAX Foto: ,
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
debata (13)

Tréner Vladimír Weiss sa pozastavil pri ofenzívnych hráčoch, od ktorých čaká viac.

"Útočiaci hráči musia priniesť v ofenzíve viac kvality. Na tom musíme robiť, či sa niekto urazí alebo nie. To je pozitívna kritika, aby ukázali, že tu chcú hrať a dávať góly.

Nik ich nebude platiť za to, že majú pekné tričko či auto. Výplaty musia dostať za to, čo ukážu na ihrisku," uviedol kormidelník belasých.

Hráči, ktorí pôsobili v Slovane aj vo Ferencvárosi Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Stanislav Šesták (Slovan: 2002 - 2003,...

„Musíme sa zlepšiť v strede útoku či pri nábehoch po štandardných situáciách. Tých vecí je veľa, aby sme boli úspešní proti Ferencvárosu. Dvaja-traja hráči, ktorí sa tlačia do zostavy, ma upútali svojimi výkonmi. Uvidíme, čo bude do stredy,“ povedal kouč Weiss po dueli.

V závere tlačovej konferencie dostal otázku na odľahčenie. Išlo o reakciu na jeho slová po výhre 2:1 nad Ferencvárosom v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov: „Nehráme proti Tešedíkovu, ale Ligu majstrov proti Fradi.“

Ferencváros, Slovan Čítajte aj Mestská časť rozhodla. Toto fanúšikov pred Ferencvárosom nepoteší

Klub z obce v okrese Šaľa sa ozval pozvaním na storočnicu svojho založenia. Weiss reagoval kladne.

„Nech nás oficiálne pozvú a radi prídeme. Keď bude trochu voľného času. Teraz nemáme čas ani sa… to,“ rozosmial novinárov. Na margo programu po odvete s Ferencvárosom pokračoval vážnejšie.

„Ligovú úniu som osobne poprosil vymeniť si zápasy, pretože hráme s Ferencvárosom v stredu a potom cestujeme do Michaloviec. Tie súhlasili s tým, aby sme si vymenili zápasy, na tom nie je nič strašné. No nie je to možné. Na Slovensku to nie je možné,“ krútil hlavou Weiss.

Slovan cez víkend odohrá zápas na východe, budúci týždeň sa predstaví v 3. predkole Ligy majstrov alebo Európskej ligy.

Slovan, Ferencváros Čítajte aj Ešteže nezakázali sex! Maďari reagujú na zákaz alkoholu v Bratislave

"Ja to nechápem. Maďari si odložia ligu kvôli Fradi, Puskásovej akadémii, aby hrali čerství, Gruzínci prerušia ligu na mesiac, aby mali ich kluby, Batumi alebo Dynamo Tbilisi, šancu v Európe.

My musíme hrať a potom cestovať. Potom pôjdeme domov a zase budeme cestovať ani neviem kam… Podľa toho, s kým budeme hrať," doplnil tréner.

Maďarské médiá o prehre Ferencvárosu so Slovanom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: „Ferencváros mal dôvod na...

Výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák k tejto veci pre RTVS poznamenal:

„Prezídium ÚLK v minulosti prijalo rozhodnutie, že výmena poradia zápasov nebude umožnená. So všetkými klubmi, ktoré hrajú európske zápasy, komunikujeme a operatívne reagujeme.

Aj napriek tomu, že tieto zápasy sú v rýchlom tempe a ich termíny aj konkrétni súperi sú niekedy známi len týždeň pred ich konaním.“

VIDEO: Najnebezpečnejší futbaloví chuligáni

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
13 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť