Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Weiss o útočníkoch Slovana: Neberú plat za pekné autá

V ligových štatistikách mal David Hrnčár do soboty na konte osem gólov. Strelil ich vo farbách Zlatých Moraviec a Pohronia. V drese Slovana na premiérový zásah čakal.

24.07.2022 11:05
Vladimír Weiss starší. Foto:
Vladimír Weiss starší.
debata (1)

Hrnčár nastúpil v lige v belasom drese na 25. zápas a až teraz sa tešil z prvého gólu. A hneď si dal aj repete. Na Tehelnom poli proti Trenčínu otvoril i uzavrel skóre stretnutia, ktoré sa stalo aj jeho zásluhou jednoznačnou záležitosťou obhajcu titulu (4:0).

„Je to fantastické, škoda, že som nedal aj tretí gól,“ reagoval obranca, ktorý mal aj ďalšie možnosti. „Verím, že som v tejto sezóne nepovedal posledné slovo a pridám v nej ešte nejaké góly i asistencie.“

SR Bratislava šport futbal FL 2. kolo Trenčín Slovan BAX Čítajte viac Slovan na víťaznej vlne. Ideálne sa naladil na odvetu s Ferencvárosom

Syn bývalého futbalistu a v súčasnosti trénera Michaloviec Norberta Hrnčára považuje za dôležité, že po slabšom rozbehu v sezóne sa jeho tím v sobotu dobre naladil na stredajšiu odvetu proti Ferencvárosu v 2. predkole Ligy majstrov.

„Proti Trenčínu rozhodla naša efektivita. Boli sme dobre organizovaní, držali loptu, premenili naše šance a súpera sme do ničoho vážnejšieho nepustili,“ hodnotil Hrnčár.

Ferencváros, Slovan Čítajte viac Mestská časť rozhodla. Toto fanúšikov pred Ferencvárosom nepoteší

Pochválil ho aj tréner Vladimír Weiss. „Nabehá kilometre a má výborné čísla, čo sa týka rýchlosti, kondície, nábehov, vo všetkom je najlepší. Keď ešte vylepší dynamickú techniku a finálnu prihrávku bude veľmi platný hráč. Teším sa aj za neho, ale góly by mal dávať niekto iný, nie Hrnčár. Ten je v tíme na iné veci.“

Pripomenul, že ich čaká od Šaponjiča, Ramireza, Greena… „Útočiaci hráči musia priniesť v ofenzíve viac kvality. Na tom musíme robiť, či sa niekto urazí alebo nie. To je pozitívna kritika, aby ukázali, že tu chcú hrať a dávať góly. Nik ich nebude platiť za to, že majú pekné tričko či auto. Výplaty musia dostať za to, čo ukážu na ihrisku,“ zdôraznil Weiss.

Čo odznelo v maďarských médiách pred FTC - Slovan Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Portál vg.hu informuje o futbalovej horúčke a...

Dôvod na spokojnosť mal aj 35-ročný Juraj Kucka, ktorý si otvoril gólový účet v Slovane. V lige predtým naposledy skóroval v drese Ružomberka 24. októbra 2008 a prispel k výhre nad Prešovom 3:0.

Aj on považoval hladkú výhru pred odvetou s maďarským šampiónom za dôležitú. „Môže vniesť do kabíny pohodu. V stretnutí boli dobré i horšie momenty. V ďalších sa musíme vyvarovať chýb,“ hodnotil Kucka, ktorý si po góle loptu skryl pod dres a potvrdil radostné očakávanie v rodine.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Fortuna liga